loading
close
SON DAKİKALAR

6 yıl sonra tarihi buluşma

6 yıl sonra tarihi buluşma
Tarih: 27.09.2013 - 14:30
Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, İran'ın nükleer programını görüşmek için bir araya geldi...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, BM binasında İran'ın nükleer faaliyetleri konusunu ele aldı.

Kerry ve Zarif, 6 yıl aradan sonra gerçekleşen bu ilk toplantının ardından olumlu mesajlar verdi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "Faaliyetlerimiz barışçıl amaçlı, yaptırımlar artık kalkmalı" görüşünü dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif şunları söyledi: "Çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Tartışmalar tarafsız ve sağduyuluydu. Kararlı bir şekilde bu sorunu çözmek için ilerleme kaydetmek ve herkesin İran'ın nükleer programının barışcıl olduğunu görmesini arzuluyoruz. Ekonomimizi darboğaza sokan yaptırımlar kaldırılmalı."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de toplantıdan memnun kaldığını belirtti ama ihtiyatlı tutumundan vazgeçmedi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "İran, kimyasal silah üretmediğine dair somut kanıtlar sunmadıkça yaptırımlar sona ermez" dedi.

Kerry-Zarif görüşmesi sonrasında, 15-16 Ekim tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde İran’ın tartışmalı nükleer programı konusunda toplantı yapılmasına karar verildi.

ntvmsnbc

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları