loading
close
SON DAKİKALAR

65 yaş üstüne hafta sonu sokağa çıkma izni geliyor

65 yaş üstüne hafta sonu sokağa çıkma izni geliyor
Tarih: 25.04.2020 - 08:45
Kategori: Gündem

65 yaş üstü vatandaş sokağa çıkamamaktan şikâyet ederken hükûmet koronavirüsle ilgili aldığı bazı önlemleri gözden geçirme kararı aldı.

Gerçekleştirilen toplantıda 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları 3 saatliğine izin verilmesi konuşuldu. Bu doğrultuda karar verilmesi halinde 65 yaş üstü, maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek.

Hürriyet'ten Nurcan babacan'ın haberine göre, AKP MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, Koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor. Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Bakan Koca'nın görüşleri

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirerek, temkinli değerlendirmeler yaptı.

Maske konusu da konuşuldu

Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları