loading
close
SON DAKİKALAR

7 bin sağlık çalışanının yeri, bir gecede değişti

7 bin sağlık çalışanının yeri, bir gecede değişti
Tarih: 22.12.2012 - 13:25
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık çalışanları, dün sabah mesaiye başladıklarında yer değişikliği sürpriziyle karşılaştı...

Sağlık müdürlüklerinde görevli yaklaşık 7 bin çalışan, re’sen yerlerinin değiştirildiğini öğrendi. Söz konusu personelin büyük bir kısmı, Kamu Hastane Birlikleri bünyesindeki hastanelere kaydırıldı.

Sağlık müdürlükleri ve halk sağlığı müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 7 bin ebe, hemşire ve sağlık memurunun bir gecede yerleri değişti. Re’sen yapılan değişikliğe, çalışanlar tepki gösterdi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuyla ilgili olarak dün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’u ziyaret etti. Memiş, yapılan bu uygulamanın yanlış olduğunu, bu hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Metin Memiş, Tosun ile yaptığı görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı. 7 bin sağlık personelinin yerinin re’sen değiştirilmesi uygulamasından vazgeçilmesini istediklerini aktardı. Ardından, “Sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı il müdürlüklerinde yıllarca görev yapmış hekim, ebe, hemşire, tıbbi sekreter, sağlık memuru, memur gibi kadrolardaki sağlık çalışanlarının yerlerinin, bilgi dahi verilmeden res’en değiştirilmiş olması kabul edilebilir bir şey olmadığı gibi, yıllarca bu işi özümseyerek yapan ve müdürlüklerdeki sistemi yürüten arkadaşlarımızın yer değişimi sistemi tıkayacaktır.” dedi. Sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüklerindeki personel sayılarının düştüğünü belirterek, “Bunun için re’sen atamaların iptal edilerek standart fazlası varsa bunların belli kriterlere göre yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun da atamaların illerde sağlık müdürlükleri, halk sağlığı müdürl ükleri ve Kamu Hastane Birlikleri tarafından oluşturulan devir komisyonlarınca hazırlanan teklif yazıları gereği yapıldığını, konuyu gözden geçireceklerini kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları