loading
close
SON DAKİKALAR

70 milyon TL'ye varım dedi

70 milyon TL'ye varım dedi
Tarih: 02.08.2012 - 09:57
Kategori: Medya

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı 16 yıldır çalıştığı Show TV ile yollarını ayırdı.

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı 16 yıldır çalıştığı Show TV ile yollarını ayırdı. Ilıcalı, 70 milyon TL'ye Star Tv ile el sıkıştı.

1996 yılından bu yana çalıştığı Show TV'den 50 milyon TL'nin üzerindeki alacağını tahsil edemediği için ayrılan Acun Ilıcalı'nın yeni kanalı belli oldu. Bir süredir gelen teklifleri değerlendirmek için TV kanallarının yöneticileriyle masaya oturan Acun Ilıcalı son kararını verdi ve Star Tv ile anlaştı. Televizyon tarihinin en iyi transferlerinden birine imza atan Ilıcalı'nın Star Tv ile bir sezon için 70 milyon TL'ye el sıkıştığı öne sürüldü. 11 ay boyunca haftada üç gün Star Tv'de program yapacak olan Ilıcalı'nın transfer parası da almadığı gelen bilgiler arasında. Acun Ilıcalı yeni kanalında yeni dönemde "O Ses Türkiye", "Yetenek Sizsiniz" ve "Survivor" programlarını yapacak. Başarılı televizyoncu, yaptığı program başına da haftalık 550 bin TL kazanacak.

200 TL maaşla başlamıştı

Acun Ilıcalı 16 yıl önce Show TV'de 200 TL maaşla muhabir olarak işe başlamıştı. Kısa sürede yaptığı işlerle dikkat çekmeyi başaran Ilıcalı daha sonra yapımcılığa soyunmuş, Var mısın Yok musun, Yok Böyle Dans, O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz gibi reyting rekorları kıran programlara imza atmıştı. Star Tv "Muhteşem Yüzyıl" dizisinden sonra Show TV'den ikinci büyük transferini de Acun Ilıcalı'yla yapmış oldu.

Acun'suz Show TV ne yapacak?

"Acun'la tatlı tatlı rekabet edeceğiz"

Show Tv Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Çaloğlu, Acun Ilıcalı'nın gidişiyle ilgili soruları yanıtladı. Çaloğlu şunları söyledi: "Şimdiye kadar Show TV'yi herhangi bir şey etkilemedi bu da etkilemez. Acun'un gitmesine tabii ki üzüldük ancak 'Show Tv Acun'suz şimdi ne yapacak' modunda değiliz. Geçen yıl bu zamanlarda Muhteşem Yüzyıl'ın da Star'a gittiğini hatırlayalım. Star Tv atılım yapmak istiyor. Stratejisi de üretmek değil, varolan projeleri satın almak. O nedenle de diğer kanallardan cok daha fazla bütçe ayırıyor. Bu yüzden de Star'ın teklifini Acun'a başka bir büyük kanal vermezdi. Şimdi herkes Acun'dan sonra Show TV'de ne olacak diye soruyor. Burası yıllardır başarılı yayıncılar tarafından yönetiliyor. Yayın ekibimizin formülleri var ama bir kanaldan bir şeyi transfer edelim şeklinde değil. Televizyonculuk bir trend işi, biz konsept yaratmaya devam edeceğiz. Şimdi de 3 gün Acun'la tatlı tatlı rekabet edeceğiz. Acun ile evvelki gece geç saatlere kadar birlikteydik. Abi-kardeş gibi ayrıldık. Bize "Bu bir ticari karar, Acun Medya olarak böyle bir karar almak istiyoruz, müsaade eder misiniz?' dedi. Oradaki nezaketi çok önemliydi. Biz de gitmesini makul karşıladık.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları