loading
close
SON DAKİKALAR

75. Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu

75. Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu
Tarih: 20.10.2020 - 11:29
Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl 75’incisi düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada altı dalda sekiz eser ödüle değer görüldü.

Seçici kurul öykü dalında 143, roman dalında 99, şiir dalında 112, sosyal bilimler araştırması dalında 23, karikatür dalında 67 ve fotoğraf dalında 21 olmak üzere toplam 465 yapıtı değerlendirdi.

Ödüller şiir dalında Gonca Özmen ve Mehtap Meral, roman dalında Ömer F. Oyal, öykü”dalında Murat Çelik ve Kadri Öztopçu, sosyal bilimler araştırması dalında Prof. Dr. Şaduman Halıcı, karikatür dalında Önder Önerbay, fotoğraf dalında ise Zehra Çöplü’ye verildi.

Şiir ödülü

Ataol Behramoğlu, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan, Turgay Fişekçi ve Eray Canberk’ten oluşan seçici kurul, şiir ödülünü “Bile İsteye” adlı yapıtıyla Gonca Özmen ve “İncirin İçindeki Arı” yapıtıyla Mehtap Meral arasında paylaştırdı.

Karikatür ödülü

Metin Peker, Kamil Masaracı, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Akdağ Saydut ve Murat Sayın’dan oluşan seçici kurul, karikatür ödülünü Önder Önerbay’ın yapıtına verdi.

Öykü ödülü

Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Seval Şahin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Murat Yalçın’dan oluşan seçici kurul, öykü ödülünü “Eve Dönmeyen Hayvan” adlı kitabıyla Murat Çelik ve “Kimsenin Bilmediği İnsanlar” adlı kitabıyla Kadri Öztopçu arasında paylaştırdı.

Roman ödülü

Adnan Binyazar, İrfan Yalçın, Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke ve Zeynep Aliye’den oluşan seçici kurul, roman ödülünü “Gemide Yer Yok” adlı kitabıyla Ömer F. Oyal’a değer gördü.

Sosyal bilimler araştırması ödülü

Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Barış Doster, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen ve Doç. Dr. Deniz Yıldırım’dan oluşan seçici kurulun kararıyla sosyal bilimler araştırması ödülü “Yüzellilik Gazeteciler” adlı araştırma dosyasıyla Prof. Dr. Şaduman Halıcı’nın oldu.

Fotoğraf ödülü

İsa Çelik, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İbrahim Yıldız ve Dr. Ersin Turan’dan oluşan seçici kurul, fotoğraf ödülünü ise Zehra Çöplü’nün yapıtına verdi.

2020 Yunus Nadi Ödülleri pandemi şartları da dikkate alınarak kasım ayında gerçekleşecek törenle sahiplerine teslim edilecek.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları