loading
close
SON DAKİKALAR

76 milyon arkanızda

76 milyon arkanızda
Tarih: 22.12.2013 - 09:18
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak savcılara 'Yürekli olun, dik durun, 76 milyon insan arkanızda' diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak savcılara “Yürekli olun, dik durun, 76 milyon insan arkanızda” diye seslendi.

İÇİN TIKLAYIN!

Antalya’da dün yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

HALKIN POLİSİ OLUN

- İktidarın polisi, zalimin, yolsuzluk yapanların polisi olmayın. Halkın polisi olun. Sizin maaşınızı iktidar ödemiyor. Sizin maaşınız, bu ülkenin 76 milyon insanının ödediği vergilerle ödeniyor. Eğer sen Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleyip bu dosyaları kapatırsan iki elim senin yakanda olacak, ey polis kardeşim. Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa hepsine destek vereceğiz. Yolsuzluklara karşı mücadele eden savcı, zalimin emir eri değildir. Savcı zalimin sopası değildir. O savcılara sesleniyorum, yürekli olun, dik durun 76 milyon insan arkanızda.
- Türkiye’nin en büyük yolsuzluk operasyonu ama dünyanın da en büyük yolsuzluk operasyonu. Neden, dünyada kabinenin içinde çete oluşturulmamıştır. İlk kez bir Bakanlar Kurulu’nun içinde çete vardı ve o çete şu an görev başındadır. Diyorlar ki, ‘Bunu dış mihraklar yaptı.’ O bakanın oğlunun yatak odasına milyonlarca doları, para sayma makinesini dış mihraklar mı koydu? O zaman sen de o dış mihrakın parçasının. Neden izin verdin? 11 yıldır ülkeyi yönetiyor, ‘Devletin içinde çeteler var’ diyor. Çete varsa Bakanlar Kurulu’nu toplar bakarsın, çete lideri kim diyorsan aynaya bakarsın, emin ol göreceksin.

BABA-OĞUL BERABERLER

- Bunlar, ar damarı çatlamış insanlar. Yolsuzluk, hırsızlık yapıyorlar. Baba-oğul beraber yapıyorlar. Yolsuzluk konusunda babalarını utandırmadılar. ‘Sen malı götürdün ama senin oğlun senden daha fazla götürdü’ diyorlar.

YOLSUZLUĞUN USTASI

- Ne menem bir usta olduğunu öğrendik. ‘Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim’ diyordu. Şimdi yırtık ayakkabı kutusunun içinde milyonlarca dolarlar var. Dünyanın en zengin başbakanlarından biri nasıl oldun? Ne derler ‘Çok mal haramsız olmaz’. Emin olun öyle. Helal paranın ayakkabı kutusunda yeri yoktur, o haram paradır. 4 bakanı da kapsayan kabine revizyonu yeterli değil. Bütün dünya ayağa kalktı, 4 bakanın hakkında, onların çocuklarıyla ilgili iddialar var. 4 bakanın bir dakika orada kalmaması lazım. Milletvekilliğinden de istifa etmesi lazım.   

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları