loading
close
SON DAKİKALAR

78. Altın Küre Ödülleri salgın nedeniyle Şubat 2021’e ertelendi

78. Altın Küre Ödülleri salgın nedeniyle Şubat 2021’e ertelendi
Tarih: 24.06.2020 - 11:16
Kategori: Kültür & Sanat

Oscar ve BAFTA’nın ardından Altın Küre Ödülleri de salgın nedeniyle ertelendi. Ocak ayının ilk haftasında düzenlenmesi planlanan 78. Altın Küre Ödülleri, 28 Şubat 2021’e, Oscar ödüllerinin ertelenmeden önceki tarihine alındı.

FilmLoverss’ın Variety’den aktardığı haberlere göre,  Oscar ve BAFTA gibi önemli ödüllerin salgın nedeniyle ileri tarihlere ertelenmesinin ardından bu kez de Altın Küre Ödülleri için benzer bir karar açıklandı.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından dağıtılan Altın Küre Ödülleri, genelde ocak ayının ilk pazar günü düzenleniyor. Bu bağlamda geçen yıl 5 Ocak’ta düzenlenen ödül töreninin bu yıl da 3 Ocak’ta gerçekleşmesi planlanıyordu. Ancak dün alınan kararla 78. Altın Küre Ödülleri, neredeyse iki ay ertelendi. Ödül töreninin yeni tarihi 28 Şubat olarak belirlendi. 25 Nisan’a ertelenmeden önce 93. Akademi Ödülleri’nin 28 Şubat’ta düzenlenmesi planlanıyordu. Yani bu son değişikliklerle birlikte Akademi Ödülleri’nden boşalan tarihi Altın Küre Ödülleri devralmış oldu.

Yapılan bu değişiklikten Oscarlar’ın nasıl etkileneceği merak ediliyor. Zira yapılan son değişiklikler kapsamında önümüzdeki yıl Akademi üyeleri Oscar adaylarını belirlemek için 5 Mart’ta oy kullanmaya başlayacak. Bu da Altın Küre Ödülleri’nin Oscar adayları için yapılacak oylamadan önce başlayacağı anlamına geliyor. Bu durumun Oscar adayları üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak konusu.

Hollywood Yabancı Basın Birliği, hangi tarihler arasında yayımlanan film ve dizilerin değerlendirmeye alınacağı gibi detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

Koronavirüs salgını patlak vermeden önce, 2021 Altın Küre ödül törenini Tina Fey ve Amy Poehler’ın sunacağı açıklanmıştı. En azından şu an için bu konuda bir değişiklik yapılmadı. Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından yapılan açıklamada ödül töreninin 28 Şubat’ta düzenleneceği ve planlandığı gibi NBC kanalında yayımlanacağı açıklandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları