loading
close
SON DAKİKALAR

8 BDP'li serbest bırakıldı

8 BDP'li serbest bırakıldı
Tarih: 30.08.2012 - 16:46
Kategori: Sağlık, Yaşam

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün "Halktan zorla para alıyorlar" dediği 8 BDP'li, Ramazan nedeniyle makbuz karşılığı yardım toplanıldığı anlaşılınca savcılıktan serbest bırakıldı...

MERSİN - Mersin'de BDP İlçe ve Belde örgütü yöneticilerine gözaltına alan emniyet müdürlüğü baskınından sora 'halktan zorla para alıyorlar' diyerek yerel basına olayı servis ederken, bugün ifadeleri tamamlanan 8 BDP yöneticisi savcılıkta serbest bırakıldı.

Mersin'de dün BDP Toroslar ve Akdeniz İlçe örgütü ile Kargıpınarı Belde örgütüne yönelik eş zamanlı yapılan baskında, Ramazan ayında BDP'nin resmi toplantısında aldığı yardım kampanyası kararı gerekçe gösterilerek 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Bunun üzerine 4 gün aradan sonra ifadesi tamamlanan BDP'li yöneticiler, partinin resmi makbuzları karşılığında bağış topladıkları ortaya çıkınca savcılıktan serbest bırakıldı.

Ancak Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada "Halktan zorla para topluyorlar" haberinin yerel basına servis edilmesi BDP tarafından sert bir dille eleştirildi. BDP Mersin İl Eş Başkanı Musa Kulu, AKP'nin ve İçişleri Bakanlığı tarafından BDP'ye yönelik imha konsepti başlatıldığını söyledi. BDP'nin Ramazan yardımına bile tahammül edilmediğini söyleyen Kulu, " Biz AKP gibi devletin milyonlarca lirasından yararlanamıyoruz. Devlet hazinesi AKP'ye ve diğer partilere açılıyor. Ancak bizimde bayramda, özel bir günde üyelerimizin bağışladığı parayla ayakta kalabiliyoruz. Partimiz DEP ile HEP döneminden bu yana gücünü her zaman halktan almıştır. Buna rağmen AKP partimize yönelik baskı terörünü en üst düzeye çıkartmıştır. İşte arkadaşlarımız serbest bırakıldı çünkü parti verdiği bir karardı" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları