loading
close
SON DAKİKALAR

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun
Tarih: 09.03.2014 - 22:38
Kategori: Kadın

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde Bursalı kadınlarla bir araya geldi.

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde Bursalı kadınlarla bir araya geldi. 

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Eğitim – İş Bursa Şubesi tarafından “Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında Konak Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı.



Ziyaretlerine Memleket Sevdalıları Derneği Lokali ile başlayan Prof. Dr. Birgül Ayman Güler burada; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Memleket Sevdalıları Dernek üyeleri ile sohbet etti. Programa katılan Cumhuriyet Halk Partili Nilüfer belediye başkanı Mustafa Bozbey ile beraber 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için yapılan pastayı kestiler.



Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Süheyla Kaplan eşliğinde Yüksek Öğrenin Kız Öğrenci Yurdu’nu gezdi ve burada ev kadınlarının el ürünü mantısını yurt öğrencileriyle beraber yedi...



Nilüfer Belediyesi Konak Kültür Merkezinde “Kadın ve Emek” isimli sergi açılışına katılan Güler, akşam saatlerinde Eğitim-İş Bursa Şubesi tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılarak programını sonlandırdı. 




“Kadın sorunu yalnızca kadına şiddet değildir!”



Eğitim-İş Bursa Şubesi tarafından düzenlenen panelde tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Güler, “AKP, iktidarda olduğu günden buyana sözüm ona kadın haklarını genişletiyoruz deyip kadını eve kapatma politikalarını genişletiyor” dedi. Kadın sorunu yalnızca kadına şiddet olarak görmediğinin altını çizen Güler, “Kadın sorununu üretim sorunu diye görüyoruz, kadının eve kapatılma sorunu diye görüyoruz, kadın ne kadar çok okullarda, hastanelerde, fabrikalarda, sokaklarda kendine düşeni yaparsa Türkiye o kadar hızla zenginleşecek buna bütün yüreğimizle inanıyoruz” dedi. 


Panelin sonunda gündemdeki diğer konuları değerlendiren Güler, izleyicilerden gelen sorulara cevap vererek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitim-İş Bursa üyelerinden oluşan müzik grubu şiir dinletisi eşliğinde konser verdi...

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları