loading
close
SON DAKİKALAR

80 bin öğretmen ve yüzbinlerce öğrenciye ulaştı!

80 bin öğretmen ve yüzbinlerce öğrenciye ulaştı!
Tarih: 08.05.2013 - 14:53
Kategori: Eğitim

Son olarak, 4-5 Mayıs tarihlerinde 32 okul, 868 öğretmenin katılımıyla 16 farklı ilde düzenlenen eğitimlerle, proje kapsamında bugüne kadar 79 ilde, 3.309 okulda, 80.977 öğretmene ulaşıldı...

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV), ilköğretim düzeyinde görev yapan öğretmen, yönetici ve müfettişlerin, kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediği Öğretmenin Sınırı Yok projesi 80.977 öğretmene ve dolaylı olarak yüzbinlerce öğrenciye ulaştı.

Son olarak, 4-5 Mayıs tarihlerinde 32 okul, 868 öğretmenin katılımıyla 16 farklı ilde düzenlenen eğitimlerle, proje kapsamında bugüne kadar 79 ilde, 3.309 okulda, 80.977 öğretmene ulaşıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, “ÖRAV olarak, gelecek kuşakların demokratik, çağdaş ve sağlıklı bir dünya yaratabilmesinin ancak nitelikli eğitimle mümkün olacağına inanıyoruz. Öğretmenlere yönelik ilk ve tek sivil toplum örgütü olan ÖRAV, 2008’den bu yana, eğitimcilerimizin mesleğe olan bakışlarını değiştiriyor, araştıran, sorgulayan bir eğitim modelini sınıflarına taşımalarına yardımcı oluyor. Ülkemizin her yanında 10 binlerce ‘öğrenme lideri’ yetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz Öğretmenin Sınırı Yok, bugün itibarıyla 80 bini aşkın öğretmene ulaştı. Bu sayede 100 binlerce öğrencimizin de hayatına dokunduk. Diğer yandan, eğitimlerimizden faydalanmak için bize başvuran 10 binlerce öğretmenin varlığı, ülkemizin geleceği adına hepimizi umutlandırıyor.” dedi.

“Öğretmenin Sınırı Yok” Projesi Hakkında…

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın ilk projesi olan “Öğretmenin Sınırı Yok”, Garanti Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Projenin amacı, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek. 2009 yılının Mart ayında pilot eğitimlerine, Mayıs ayında ise saha eğitimlerine başlanan projede, “İletişim Becerileri”, “Sınıf Yönetimi”, “Ölçme ve Değerlendirme” konularını kapsayan 2,5 günlük eğitim veriliyor. Öğretmenler, ücretsiz sunulan eğitimlere gönüllü olarak katılıyor.

Proje kapsamında bugüne kadar; Adana, Adıyaman, Ağrı, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ta eğitimler düzenlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları