loading
close
SON DAKİKALAR

80. Kez Merhaba

80. Kez Merhaba
Tarih: 12.02.2012 - 19:54
Kategori: Sağlık, Yaşam

İzmir Enternasyonal Fuarı, dün düzenlenen törenle 80. kez kapılarını açtı.

 Ana teması "Çevre ve Çevre Teknolojileri" olan fuarın açılışına, CHP Genel Başkanı ve Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile partner ülke Avusturya'nın Gençlik Aile ve Ekonomiden Sorumlu Federal Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner'in de içinde bulunduğu 12 yabancı bakan katıldı. Açılışta ayrıca 80. İEF'de Onur Konuğu İl Denizli'den de üst düzey katılım gerçekleşti. Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi de açılışta hazır bulundu. Törende önce Avusturya ile ülkemizin milli marşları çalındı, ardından da Avusturya'dan açılış için İzmir'e gelen grup Johan Strauss Ensemble'nin senfoni dinletisi ile törene renk kattı. Denizli yöresi halk oyunları ekibinin folklor gösterilerinin ardından fuar için hazırlanan özel tanıtım filmi gösterildi. 

Bakan Ergün, Fuar Açıkhava Tiyatrosu'ndaki törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin hızla geliştiğini, üretimin giderek yüksek teknolojili ürünlere yöneldiğini belirterek, yeni fuar merkezi inşa edildiğinde yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin sergilendiği, çok daha farklı, muhteşem bir İzmir Fuarı'nı göreceklerini söyledi. Ergün, Cumhuriyet'in 100. yılında, 2023'te "muhteşem bir Türkiye ve İzmir olacağını" söyleyerek, "O zaman yurtdışından gelen misafirlerimiz Türkiye ve İzmir hakkında konuşurken çok daha muhteşem bir manzarayı görerek konuşacaklar. Buna canı gönülden inanıyorum" dedi. Türkiye'nin aynı zamanda 2023 yılında artık daha farklı ürünler üretir olacağını, İzmir Fuarı'nda firmaların daha yüksek teknolojiye sahip ürünlerini sergileyeceğini söyledi.

"GURUR DUYUYORUZ"
CHP Lideri Kılıçdaroğlu da İzmir'in bir ilkler kenti olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "İlk ticaret fuarının burada kurulması tesadüf değildir. Burası Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bir ildir. Arkasında güçlü bir Ege vardır. Ege demek barış ve zenginlik demektir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu vesileyle Denizli'nin davet edilmesi yabancı sermaye olmaksızın oradaki işadamlarının alınteriyle olağanüstü atılımlar yapan bu kenti tercih ettiği için Aziz Kocaoğlu'nu ayrıca yürekten kutluyorum. İzmir'le gurur duyuyoruz" dedi.

"Ankara bize omuz versin"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğulu ise, İEF'nin İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile birlikte çok daha önemli bir misyon üstlendiğine, çok daha anlamlı bir hale geldiğine inandıklarını belirtti. Kocaoğlu şöyle konuştu; "Fuarımızın geleneksel yapısını da, yeni eğlence, kültür ve sanat etkinlikleriyle zenginleştirmek, geliştirmek istiyoruz. Tüm stratejimizi İzmir'in 2020 yılında yapmasını arzuladığımız büyük EXPO organizasyonu üzerine kurarak projelerimizi bu ana hedef doğrultusunda yürütüyoruz. Ama kentimizin bu süreçte, İnciraltı'nın planlanması için özel yasa çıkarılması, tıpkı Antalya örneğinde olduğu gibi, turizm ve hizmet sektörlerine, en kısa zamanda hem de birkaç kat fazla olarak geri döneceğine inandığımız özel teşviklerin getirilmesi ve bölgesel teşvik düzenlemesindeki eşitsizliğin giderilmesi konusunda Ankara'nın "omuz vermesine" ihtiyacı var." 

İzmir Valisi Cahit Kıraç da "İzmir'in, kendisiyle adeta özdeşleşen Enternasyonal Fuar organizasyonu sayesinde fuarcılık ve uluslararası fuar organizasyonlarında engin tecrübeleri bulunuyor. İzmir'den hiçbir zaman esirgenmeyen bu desteklerin EXPO 2020 sürecinde de artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Avusturya Federal Gençlik, Aile ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner ise İzmir'in muhteşem bir şehir olduğunu, son derece motive olmuş, harika insanların bulunduğunu, İzmir'den çok etkilendiğini söyledi. Mitterlehner, EXPO adaylığı için İzmir'e destek vereceklerini kaydetti. Fuar Açık Hava Tiyatrosundaki tören daha sonra Onur Konuğu Ülke Avusturya ve Onur Konuğu il Denizli'nini standlarının açılışları ile son buldu. 8-18 Eylül tarihleri arasında 11 gün süreyle açık kalacak olan 80. İEF toplam 880 kişiye de istihdam sağlıyor. Fuara bu yıl 50'den fazla ülkeden 256'sı yabancı 827'si yerli, 1.083 firma katılıyor. 

YENİ ASIR STANDINI ZİYARET EDEN ULAŞTIRMA BAKANI HERKESİ KAMPANYAYA KATILMAYA ÇAĞIRDI

Kapak kampanyasına Yıldırım'dan tam destek

Yeni Asır'ın gazetesi ve televizyonuyla İzmir ve Ege'yi aydınlattığını, bilgilendirdiğini ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "Plastik kapaklar tekerlekli araba olup geri dönüyor. TÜM İzmir ve Egeliler kampanyaya destek olsunlar" diye konuştu

80. İzmir Enternasyonel Fuarı, dün muhteşem bir törenle kapılarını açarken Ege'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler de Yeni Asır standında buluştu. 117. yaşını kutlayan Yeni Asır standında, ziyaretçiler hem süpriz hediye yağmuruna tutuldu hem de Turkuaz City sanatçılarından Mikrop'un şovuyla unutulmaz bir gece yaşadı. Standı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin başlattığı Yeni Asır'ın destekçisi olduğu "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyasına destek verdi. Bakan Yıldırım, tüm Egelileri kampanyaya katılma çağrısında bulundu.

130 MİLYON KAPAK
Kaskatlı Havuz arkasındaki Yeni Asır Standı, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine ziyaretçi akınına uğradı. 3 asıra tanıklık eden Yeni Asır standında sahne alan Turkuaz City'nin ünlü şovmen şarkıcısı Mikrop, unutulmaz bir gece yaşattı, eğlenceye doyurdu. Mikrop'un konuğu olan Koray Güler ve Grubal Enfeksiyon performanslarıyla alkış yağmuruna tutuldu. Yeni Asır Standını AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, fuarın İzmir'e daha fazla hareket getirdiğini ve ekonomisini canlandırdığını belirtti. Yeni Asır'ın gazetesi ve televizyonuyla İzmir ve Ege'yi aydınlattığını, bilgilendirdiğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Yeni Asır çok önemli sosyal sorumluluk projelerine de destek veriyor. Projeyi başlatan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Yeni Asır'a teşekkür ediyoruz. Plastik kapaklar tekerlekli araba olup geri dönüyor. Tüm İzmir ve Egelileri kampanyaya destek olsunlar" diye konuştu. Yıldırım, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın elindeki geri dönüşümlü Tansaş poşetine plastik kapak attı. Turkuaz City'nin Yönetim Kurulu Başkanı Berna Noyaner'in de konuk olduğu Yeni Asır standında bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Nurselen Toygar, bir kapakla başladıkları kampanyada bugüne kadar 130 milyon kapak toplandığını, 500 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere dağıttıklarını belirtti. 

STRATEJİK ORTAK
"Umut taciri olmadık" diyen Toygar, kapaklarıyla katkıda bulunan tüm vatandaşlara, kampanyaya desten veren Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya ve mağazalarında kapak toplayan Migros ve Tansaş yetkililerine teşekkür etti. Toygar, geri dönüşüme verilen 250 kilogram kapakla bir engelli arabası aldıklarını, arabaların raporuyla kendilerine gelen tüm engellilere ücretsiz olarak verildiğini söyledi.
Her şeyin hayal etmekle başladığını belirten Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, İzmir ve Ege'nin en güzel markalarından biri olan Yeni Asır olarak, 117 yıllık tarihine yakışık bir şekilde kapak kampanyasına stratejik ortak olduklarını ifade etti. Tüm Türkiye'nin kampanyaya destek olduğunu kaydeden Bursalı, "Tüm illerden gelen kapaklar engelli arkadaşlarımız ve dostlarımıza dünyalar kazandırıyor. Lütfen etrafınızda kim varsa bu kampanyaya destek için, kampanya elçisi olarak çalışsın" diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de Yeni Asır standını ziyaret ederek başarılar diledi. 


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları