loading
close
SON DAKİKALAR

''80 kişilik sınıflar sınıf değil olsa olsa toplama kampıdır”

''80 kişilik sınıflar sınıf değil olsa olsa toplama kampıdır”
Tarih: 10.09.2012 - 11:17
Kategori: Eğitim

CHP Genel Başkan Yardıcımcısı Perihan Sarı eğitim sistemi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı: “Türkiye’de bir ‘milli eğitim faciası’ yaşanıyor” dedi

Genel Başkan Yardımcısı Sarı yazılı bir açıklama yaptı ve çocukları kendi siyasi hırslarına kurban eden bir zihniyetin, Türkiye’de milli eğitim sistemini bilinçli olarak çökerttiğini belirterek şunları söyledi;

“4+4+4 sistemi AKP’nin siyasi hırsına çocuklarımızı kurban seçtiği bir sistemdir. Sağlıklı düşünen hiç kimse, bu sistemi onaylamamaktadır. Şimdiden sınıf mevcutlarının 80 kişiyi bulacağı ifade edilmektedir. 80 çocuk bir arada nasıl eğitim görür? Sınıflar, sınıf olmaktan çıkmış, adeta toplama kamplarına dönüşmüştür. Okula zorla götürülen çocuklarla, eşlerinden kopartılan öğretmenlerle, tıklım tıklım sınıflarla nasıl bir eğitim verilebilir?


Sayın Başbakan’ın, genel seçimlerden önce açıkladığı ve Şubat ayında tanıtımını yaptığı FATİH Projesinin “bir başka seçime” ertelendiği anlaşılıyor. Eğitimde başlatılan fetih döneminin, araç gereçleri olan tablet bilgisayarların hangi tarihte ihale edileceği henüz belirlenmemiştir.


Sayın Başbakan, gösterişli törenlerle vaad ettiği “tabletleri” sağlayamamıştır. Kendisine oy verenlere verdiği sözü tutmamıştır. Bu nedenle bütün anne-babalardan ve umutla bekleyen çocuklardan özür dilemelidir. Seçim meydanlarında, elde bilgisayarla gösteri yapmak, maharet değildir. Maharet verilen sözün gereğini yerine getirmektir.


AKP Hükümeti, sosyal devlet ve sosyal politikaları ancak oy avcılığı ve yandaşlarına rant dağıtımı söz konusu olduğunda hatırlamaktadır. Gerçekte, sosyal politikalara yabancıdır. Denizli’de engelli çocuğu olduğu için, evine yakın bir okula atanmak isteyen kadın öğretmene “Okulu bırak çocuğuna bak” diyen anlayış, bu durumu somut olarak gözler önüne sermektedir.


ÖSYM Başkanlığına getirildiğinden beri, yaptığı her sınavda sorun çıkan ve hiçbir sınavı şaibesiz tamamlayamayan bir devlet memuru, hala görevi başında tutulmaktadır. Bunca eleştiriye maruz kalıp, o koltukta oturmayı sürdürmek kamu hizmetinin gereği ve devlet memurluğunun onuru ile bağdaşmamaktadır.


Eğitim alanında her gün sayısız örneklerini gördüğümüz olumsuzluklar, Türkiye’de bir milli eğitim faciası yaşandığını ortaya koymaktadır. Milli Eğitim sistemi AKP tarafından bilinçli olarak çökertilmiştir.

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları