loading
close
SON DAKİKALAR

81 il eşitlik ve barış için buluşuyor

81 il eşitlik ve barış için buluşuyor
Tarih: 13.09.2012 - 17:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

Halkların Demokratik Kongresi, "Ölüm değil çözüm, çatışma değil müzakere" kampanyasının final etkinliğini 16 Eylül Pazar günü Ankara'da yapıyor..

ANKARA- Halkların Demokratik Kongresi, 16 Eylül Pazar günü Ankara'da "81 ilden geliyoruz. Eşitlik ve barış için buluşuyoruz" başlığıyla bir etkinlik düzenliyor.

Etkinlik, "Ölüm değil çözüm, çatışma değil müzakere" kampanyasının finali olacak. Buluşmanın amacı Kürt sorununda egemenlerin tıkadığı diyalog ve müzakereye karşılık, "Halk müzakeresi"ni geliştirmek. Etkinlikle farklı milliyet ve inançtan, farklı mesleklerden kadın, erkek, genç, yaşlı, Türkiye'nin zenginliğini yansıtan insanların Kürt sorunu ve barış konusunda söz söylemesi hedefleniyor. Ayrıca Türk halkının savaşa dair sorgulamalarını, Kürt halkının barış ve eşitlik talebiyle buluşturmak amaçlanıyor.

Etkinlik, 16 Eylül Pazar günü 10.00-19.00 saatleri arasında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Vişne restorantta yapılacak.

Etkinliğe ilişkin ETHA'ya konuşan HDK Genel Meclis üyesi Şamil Altan, artan çatışmalar ve derinleşen savaşa karşı yaz boyu demokratik çözüm için bir kampanya yürüttüklerini hatırlattı. 16 Eylül'de yapılacak etkinliğin de bu kampanyanın son adımı olacağını belirten Altan, "Bütün ülkeden, 81 ilden temsilciler gelecek. Bu insanlar halkın arasından, işçilerden, emekçilerden, kadın, erkek, genç, yaşlı, o bölge ya da şehrin özelliklerini yansıtabilen arkadaşlar olacak. Türkiye'de devam eden savaş konusunda, Kürt sorununun demokratik çözümü, barışa nasıl ulaşılabileceği konusunda görüşlerini söylecekler. Bir şekilde kesilen müzakereyi kendi içlerinde gerçekleştirecekler. Buradan barışa giden yolda bir mesaj vermeye çalışacağız, halkın sesini duyurmaya çalışacağız" dedi.

Altan, halk temsilcilerinin, Kürt meselesinin çözümsüzlüğünün kendileri açısından yarattığı sorunları da ifade edeceklerini aktardı.

AKP Hükümeti'nin savaşçı tutumu, imha ve inkar politikasını devam ettireceğinin görüldüğünü söyleyen Altan, barış için tabandan bir baskı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları