loading
close
SON DAKİKALAR

9 ay süren işe iade davasını kazanan akademisyen mesaisinin ilk günü oda bulamadı, 2. gün yeniden işten atıldı!

9 ay süren işe iade davasını kazanan akademisyen mesaisinin ilk günü oda bulamadı, 2. gün yeniden işten atıldı!
Tarih: 04.09.2019 - 09:35
Kategori: Yurt

Avrasya Üniversitesi'nin lojistik bölümünde öğretim görevlisiyken işten çıkarılan Murat Büyükyılmaz, 9 ay sonra işe iade davasını kazanarak üniversiteye döndü ancak mesaisinin 2. gününde yeniden işten çıkarıldı!

'Sakıncalı görülerek' 22 Ekim 2018'de Avrasya Üniversitesi'ndeki işine son verilen akademisyen Murat Büyükyılmaz, açtığı işe iade davasını 9 ay sonra kazandı. 

Davayı kazandığını 30 Temmuz'da sosyal medya hesabından "9 ay sonra güzel haber, mahkeme kararıyla işime geri dönmek için başvuruyorum... Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Avrasya Üniversitesi’nin tarafımı işten çıkartma kararının yürütmesini durdurdu" sözleriyle paylaşan Büyükyılmaz, dün görevine iade edildi. Ancak Büyükyılmaz'a oda tahsis edilmedi. Mesaiyi okul kantininde tamamlayan akademisyen işe iadesinin 2. gününde yeniden işten çıkarıldı.

Tekrar işten çıkarılma kararının ardından, 16 Punto’ya açıklamalarda bulunan akademisyen Murat Büyükyılmaz, “Avrasya Üniversitesi yönetiminin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum, Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen böyle gerekçesiz ve anlamsız bir karara imza atmış olmaları çok üzücü. Demek ki beni, tekrar kovmak için geri çağırmışlar. Tüm anayasal haklarımın  ve hak edişlerimin takipçisi olacağım. Gecikmeli de olsa hukukun ve adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukatı Özgür Urfa, “İşten çıkartma kararı, mahkemenin yürütme durdurma kararının etrafından dolanmak ve uygulamamak için alınmış keyfi ve dayanaksız bir karardır. Aylardır süren dava sürecinde yürütme durdurma kararı aldıktan sonra kararı uygulamayan üniversite bu kararla açıkça suç işlemektedir. Mahkeme kararını uygulamamak sebebiyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca ikinci kez işten çıkartma kararına karşı da iptal davası açacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları