loading
close
SON DAKİKALAR

950 akademisyen öğrencilerine sahip çıktı

950 akademisyen öğrencilerine sahip çıktı
Tarih: 08.01.2013 - 17:50
Kategori: Eğitim

Türkiye’nin dört bir yanından aralarında çok sayıda profesörün de bulunduğu 950 akademisyen ODTÜ öğrencilerine sahip çıkan bildiri metnine imza attı..

ODTÜ öğrencilerini kınayan 40 üniversite rektörünün açıklamasına karşın Türkiye’nin dört bir yanından aralarında çok sayıda profesörün de bulunduğu 950 akademisyen ODTÜ öğrencilerine sahip çıkan bildiri metnine imza attı.

Akademisyenler, ODTÜ’de gerçekleşen olaylar sonrasında, hükümetin ve ODTÜ’yü suçlayan açıklamalar yapan üniversite yönetimlerinin tavrını kınayan bir açıklamaya imza atarak ODTÜ'lü öğrencilere ve akademisyenlere destek verdi. Bildiriye yurt dışındaki üniversitelerde bulunan Türkiyeli bazı akademisyenler de imza attı.

“Polis şiddeti karşısında tek vücut olarak tepki gösteren ODTÜ'lü meslektaşlarımızın ve öğrencilerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diyen akademisyenler üniversite özgürlüğünün sadece araştırma ve ifade özgürlüğünden ibaret olmadığına da dikkat çekti.

Üniversite yönetimlerinin, iktidarı elinde tutanlara hoş görünmek maksadıyla ODTÜ’yü kınayan açıklamalar yayımladığını söyleyen akademisyenler, bunun akademi tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları