loading
close
SON DAKİKALAR

ABD ateş altında: İsyan büyüyor

ABD ateş altında: İsyan büyüyor
Tarih: 14.09.2012 - 19:09
Kategori: Dünya

ABD'de çekilen ve Hz. Muhammed hakkında hakaret içeren ''Müslümanların Masumiyeti'' filmine protestolar yayılıyor...

"Müslümanların Masumiyeti" filmine tepkiler çığ gibi büyüyor.

LÜBNAN: Lübnan'ın Trablus kentinde cuma namazı çıkışında toplanan 300 kişi, Nur Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi. Protestocu grup, bir Amerikan fast food restoranını ateşe verdi.

MISIR: Mısır'daki protesto gösterilerinin merkezi Kahire'de dördüncü gün geride kaldı. ABD Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi polisle çatıştı. AA, bugünkü çatışmalarda 50'den fazla gösterici ile 15 kadar polisin yaralandığını bildirdi. Mısır Sağlık Bakanı Ahmed el Ensari, dün yaşanan çatışmalardaysa 224 kişinin yaralandığını, bunlardan sekizinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

SURİYE: Suriye'nin başkenti Şam'daki bazı camilerde filmle ilgili hutbeler okundu. Bir grup gösterici ise ABD Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı. Göstericiler, "Obama, halkın sizden neden nefret ettiğini biliyor musunuz" yazılı döviz taşıdı.

ENDONEZYA: Başkent Jakarta'da bir grup protesto gösterisi düzenledi. Hizbuttahrir örgütünden bir sözcü, kalabalığa yaptığı konuşmada, "Bu film peygamberimizi aşağılamıştır, bu filmi kınıyoruz. Bu film bir savaş ilanıdır" dedi. Bir başka sözcü ise, "ABD burada kalmayı hak etmiyor" dedi.

KATAR: Başkent Doha'da kılınan cuma namazı ardından yüzlerce gösterici ABD Büyükelçiliği binası önünde toplandı. ABD'de tutuklu bulunan Ömer Abdurrahman'ın salıverilmesini de isteyen göstericilerin elçilik binasına girmesini polis engelledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları