loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Dışişleri'nden F-16 açıklaması: 'Türkiye, tüm NATO müttefiklerinden daha ciddi bir tehditle karşı karşıya'

ABD Dışişleri'nden F-16 açıklaması: 'Türkiye, tüm NATO müttefiklerinden daha ciddi bir tehditle karşı karşıya'
Tarih: 08.12.2022 - 10:18
Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye'nin kuzeyine yapılacak bir kara harekâtının sadece IŞİD'e karşı koalisyonu değil, ABD personelini de tehlikeye atacağını bir kez daha ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Türkiye'nin diğer tüm NATO müttefiklerinden daha ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu" ifade etti.

Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Price, "Türkiye dişli bir tehditle karşı karşıya. Bu diğer NATO üyelerininkinden daha ciddi bir tehdit çünkü onlar topraklarında herhangi bir müttefikten daha fazla terör saldırısı yaşadılar" dedi. 

ABD Dışişleri Sözcüsü, "Türkiye ile savunma konusunda işbirliği bizim için harikulade önemde" ifadelerini kullandı.

Price, Türkiye'ye F-16 savaş jeti satışı konusunda konuşurken, "Bu sebeple Tükiye'nin ihtiyacı olan tüm savunma kapasitesine sahip olmasını sağlamak istiyoruz" dedi ve Ankara'nın ABD için önemli bir NATO müttefiki olmaya devam ettiğini vurguladı.

Bunun üzerine bir gazeteci Price'a, "Türklerin Suriye'deki müttefikleriniz olan Kürtlere karşı F-16 kullanmasına izin verecek misiniz?" diye sordu.

Türkiye'yle Suriye başlıklı görüşmeler yapıldığını ifade eden Price, "Bu konuda vurguladığımız şey değişmedi. Hem kamuya açıklamalarımızda hem görüşmelerimizde Suriye'de hayatı daha da istikrarsızlaştıracak kara harekâtı dahil olmak üzere askeri hamlelere karşı olduğumuzu söylüyoruz" dedi. 

Price, Suriye'nin kuzeyine yapılacak bir kara harekâtının sadece IŞİD'e karşı koalisyonu değil, ABD personelini de tehlikeye atacağını bir kez daha ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuloğlu'nun Yunanistan'ın Yunan Adaları'nda silahlı tatbikat yapmasının ardından, "Rüzgar eken, fırtına biçer" demesine de değinen Price, "NATO müttefiklerimize tüm sorunlarını kendi aralarında diplomatik olarak çözme çağrısı yapıyoruz. Yunanistan da önemli bir müttefik, Türkiye de önemli bir müttefik" diye konuştu.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları