loading
close
SON DAKİKALAR

ABD filmin arkasındaki ismi açıkladı

ABD filmin arkasındaki ismi açıkladı
Tarih: 15.09.2012 - 15:35
Kategori: Dünya

ABD'li yetkililer, ABD vatandaşı Kıpti Hristiyan Nakoula Basseley Nakoula'yı işaret etti...

ABD'li bir yetkili, uluslararası haber ajansı AP'ye yaptığı açıklamada, ''Müslümanların Masumiyeti'' adlı filmin yapımının arkasındaki ismin 55 yaşındaki Nakoula Basseley Nakoula olduğunu söyledi.

Nakoula'nın, filmin yazarı ve yönetmeni olarak adı geçen ''Sam Bacile'' ile bağlantılı olduğu da belirtildi.

Sam Bacile ismini kullanan kişi, olayların patlak vermesinin ardından ilk olarak AP ve Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada Yahudi ve İsrailli olduğunu söylemiş, filmini Yahudi yardımseverlerin desteklediğini ileri sürmüştü.

Ancak araştırmalar sonucunda bu kimlikte bir kişinin olmadığı ortaya çıktı. İsrail Dışişleri Bakanlığı da kayıtlarında bu isimde bir vatandaşın bulunmadığını açıklamıştı.

AP, Bacile'nin kendilerini aradığı numaranın izini takip ederek, Nakoula'ya ulaştığı ve röportaj yaptığını yazdı.

LOJİSTİK DESTEK SAĞLADI 

Röportajda Nakoula, filmin yapımı için şirkete lojistik destek sağladığını söyledi. Ancak Bacile adını kullandığını reddeden Nakoula, filmi yönetmediğini ve Bacile'yi tanıdığını iddia etti.

Nakoula'nın 2010 yılında çalınmış kimlik ve sosyal güvenlik numaralarıyla banka dolandırıcılığı yaptığına yönelik kayıtlar bulunuyor. Ayrıca Nakoula'nın, 21 aylık hapse de mahkum edildiği ve şartlı salıverme yetkilisinin izni olmadan 5 yıl boyunca internete girmesi ve bilgisayar kullanmasının yasaklandığı belirtildi.

BANKA DOLANDIRICISI 

Daha ilginç ayrıntı ise Federal Mahkemenin 2010 yılındaki kriminal araştırmasında yer alıyor. Buna göre, Nakoula, banka dolandırıcılığında Mark Basseley Youssef, Nicola Bacily, Robert Bacily ve Erwin Salameh gibi birçok takma ad kullanmış.

AP de yaptıkları röportajda, Nakoula'nın kimliğini kanıtlamak için kendilerine sürücü belgesini gösterdiği ama ikinci adı olan Basseley'in üzerini parmağıyla kapattığını, ancak kayıtları kontrol ettiklerinde ikinci ismine ve Bacile karakteriyle ilgili diğer bağlantılarına ulaştıklarını yazdı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hz. Muhammed'e hakaret eden "Müslümanların Masumiyeti" filminin video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanması sonrası başta Libya'da olmak üzere birçok Arap ülkesinde protesto gösterileri yapıldı. Libya'nın Bingazi kentinde ABD Konsolosluğu'na yapılan saldırıda ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 diplomat öldürüldü.

Mısır, Tunus, Yemen ve Irak'ta da düzenlenen gösterilerde çatışmalar yaşandı. Yemen'de ABD elçiliğine yapılan saldırı sırasında çıkan olaylarda 4 kişi öldürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları