loading
close
SON DAKİKALAR

ABD: Gerekli her türlü yardıma hazırız

ABD: Gerekli her türlü yardıma hazırız
Tarih: 06.02.2023 - 13:39
Kategori: Dünya

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğuna dair Beyaz Saray açıklaması yayımladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız" mesajını paylaştı.
Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğuna dair Beyaz Saray açıklaması yayımladı. ABD'nin, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremden ötürü derin endişe duyduğunu aktaran Sullivan, şunları kaydetti: "Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan (Joe) Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, depremden en çok etkilenenlere yardımcı olmak için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için yönlendirdi. Türkiye hükümeti ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye devam edeceğiz."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları