loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Kongre Lideri: Türkiye’de büyük ve aktif saldırı planı var

ABD Kongre Lideri: Türkiye’de büyük ve aktif saldırı planı var
Tarih: 31.03.2016 - 14:59
Kategori: Dünya

ABD Kongresi’nin Yurt Güvenliği Komitesi Başkanı Michael McCaul, Türkiye’de büyük bir ‘aktif saldırı planı’ olduğunu saldırının bu çok yakın bir tehdit olduğunu söyledi

ABD Kongresi’nin Yurt Güvenliği Komitesi Başkanı Michael McCaul, Amerikan Fox News kanalına Türkiye’de büyük bir 'aktif saldırı planı’ olduğunu saldırının bu çok yakın bir tehdit olduğunu söyledi.

McCaul "Halifelikten, 6 IŞİD saldırganını ele geçirdik ve bunlar, çok yakın bir tehdit ve saldırı planından bahsettiler’’ dedi ve ekledi: “Şu anda, Türkiye içinde, bu saldırıyı durdurmak için girişimler yapılıyor."

Sky News’e konuşan bir başka Amerikan istihbarat yetkilisi ise Türkiye’deki tehlikeden bahsederken şunları söyledi: "Bu güvenilir bir tehditten fazlası. Bu bir aktif saldırı planı."

Washington’daki "The Hill" gazetesinin aktardığına göre istihbarat yetkilisine göre bu plan önümüzdeki 24 saat içinde veya önümüzdeki birkaç gün içinde planlanıyor.’’

McCaul, bu saldırı tehdidinin, hafta başında ABD Savunma Bakanlığının Amerikan askeri ailelerine Türkiye’den çekilme emri ile bağlantısı olduğunu ifade etti. Salı günü ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye’deki asker ailelerinin tümünün ülkeden ayrılması emrini vermişti.


Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları