loading
close
SON DAKİKALAR

ABD'de koronavirüs aşısı olmayan öğretmen maskesini çıkardı, sınıfın yarısına virüs bulaştı!

ABD'de koronavirüs aşısı olmayan öğretmen maskesini çıkardı, sınıfın yarısına virüs bulaştı!
Tarih: 29.08.2021 - 17:26
Kategori: Dünya

ABD'nin California eyaletinde koronavirüse karşı aşılanmayan bir ilkokul öğretmeninin sınıfta maskesini çıkarması sonucu öğrencilerin yarısına virüs bulaştı

ABD'nin California eyaletinde bir okuldaki koronavirüse karşı aşılanmayan öğretmenin maskesini çıkarmasıyla sınıfın yarısına virüs bulaştığı ifade edildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yayımlanan raporda, aşısız bir ilkokul öğretmeninin öğrencilere kitap okumak için maskesini çıkarmasıyla geçen mayıs ayında öğrencilerin yarısından fazlasını enfekte oldu. Öğrencilerin koronavirüse yakalanmasıyla aile üyeleri de virüsten etkilendi.

12 yaşından küçük çocukların delta varyantına yakalandığını, hastanede tedavi gören hiçbir öğrenci olmadığı aktarıldı. CNN'de yer alan haberde 22 kişilik sınıfta 12 öğrenci virüse yakalandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Dr. Rochelle Walensky, bunun aşı olamayacak kadar küçük çocukları koruma çabalarını baltalamanın ne kadar kolay olduğunun en iyi örneği olduğunu söyledi.

Öğretmenin kendisinde gördüğü semptomları alerji olduğunu düşünerek test yaptırmadığı da aktarıldı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları