loading
close
SON DAKİKALAR

ABD’den Türkiye'ye 'S-400’leri bırakın' çağrısı

ABD’den Türkiye'ye 'S-400’leri bırakın' çağrısı
Tarih: 24.03.2021 - 16:19
Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yapılan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada görüşmede S-400, demokrasi ve insan hakları konularının ele alındığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken ile bir araya geldi. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel’de bulunan iki bakan, NATO karargahında görüştü. Bu, ABD’de Joe Biden yönetimiyle birlikte Blinken’ın bu göreve gelmesinin ardından Çavuşoğlu ile ilk yüz yüze görüşme oldu.

Görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iki bakan NATO ilişkilerinin önemini teyit etti. ABD tarafının Afganistan’daki barış görüşmeleri toplantısına ev sahipliği yapacağı için Türkiye’ye teşekkür ettiği belirtildi. İki bakan, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve S-400 anlaşmazlığını ele aldı.

ABD’den “S-400’leri bırakın” çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa, Blinken’in Çavuşoğlu’na ‘Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini elinde tutmaması çağrısı yaptığı’ belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, Blinken’in Ankara’nın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı konusunda endişe beyan ettiği de belirtildi.

Demokrasi ve insan hakları gündemde

ABD Dışişleri Bakanlığı, görüşmede Suriye ile Afganistan’daki ortak çıkarların ve Yunanistan-Türkiye görüşmelerinin yanı sıra demokrasi ve insan hakları konularının da ele alındığını da duyurdu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları