loading
close
SON DAKİKALAR

AB’den Türkiye'ye vergi kaçakçılığı uyarısı

AB’den Türkiye'ye vergi kaçakçılığı uyarısı
Tarih: 13.02.2021 - 11:53
Kategori: Dünya

Fransız Haber Ajansı (AFP), gerekli önlemlerin alınmaması halinde Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi “vergi cennetleri” olarak ilan ettiği kara listeye alacağını duyurdu. Bunun yanında, Türkiye’ye vergi kaçakçılığıyla daha etkili mücadele etmesi için ek süre vereceği bildirildi. ...

Euronews Türkçe’nin haberine göre AB Ekonomi Bakanları (Ecofin), salı günü yapacağı toplantıda, kara listeye alınması istenen ülkelerin durumunu masaya yatıracak. AB, yılda ekim ve şubat aylarında olmak üzere iki kez, vergi cennetleri olarak ilan ettiği ülkelerin listesini güncelliyor.

Toplantıya katılacak diplomatlarla görüşen AFP, Türkiye’nin otomatik olarak vergi verilerinin paylaşılmasını öngören uluslararası kurallara saygı göstermemekle AB tarafından suçlandığını aktardı.

AB kaynaklarına göre, daha önce 2020 yılı sonuna kadar Ankara’ya süre tanıyan Brüksel, Türkiye’yi kara listeye almak yerine yine ek süre vermeyi tercih etme yolunu seçecek.

AFP, Türkiye’nin AB’ye üye ülkelerde yaşayan vatandaşlarının vergi ikametgahlarını belirlemek için yaptığı çalışmaların uzamasını, söz konusu gecikme için gerekçe olarak gösterdiğini aktardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları