loading
close
SON DAKİKALAR

Abdullah Gül, BDP'yi uyardı

Abdullah Gül, BDP'yi uyardı
Tarih: 19.08.2012 - 07:16
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Gül, BDP'li milletvekillerinin PKK'lılarla buluşma görüntüleri için konuştu...

Cumhurbaşkanı Gül, Bayram namazını Sultan Ahmet Camii'nde kıldı. Gül, camiden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, BDP-PKK buluşmasıyla ilgili görüntüleri, "Görüntüler çok üzücü. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerekir" sözleriyle yorumladı.

"Herşeyden önce vatandaşlarımızın mübarek ramazan bayramını kutluyorum" diyen Gül, "Şiddetle, kan dökmekle, teröre başvurmakla hak alınmaz. Terörün hakla hukukla ilgisi yoktur. Teröre başvuranlar büyük bir gaflet içindedir. Yanlış içinde olanlara herkese, 'evine dön' diyoruz. Bu sonu olmayan bir yanlıştır. Bir kez kan dökmeye başladıktan sonra bu kan sarmalı, insanı alır tahmin etmeyeceği yere götürürür. Gelin bu yoldan dönün, ailenizin yanına dönün" ifadelerini kullandı.

Gül öte yandan, Suriye'deki olaylara ilişkin de yorumlar da bulundu. Güzel bir Bayram gününde, sıkıntı ve acı içerisinde olan Müslüman halkların olduğunu belirterek, "Başta komşumuz Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde onların hepsinin acılarını paylaşıyoruz. Bunların hepsinin acısının da kısa sürede sona ermesini ve oralarda yeni düzenin, güvenliğin kurulmasını, herkesin huzur ve mutluluk içinde olmasını temenni ediyorum" dedi.

Bu mübarek günlerin hürmetine, milletin bahtının açık olmasını temenni eden Gül, şunları kaydetti:

"Tüm ülkemize huzur, barış ve güvenlik temenni ediyorum. Bunun için hep uğraşıyoruz. Herkese Allah güç versin. Böyle güzel bir günde çok sıkıntı ve acı içerisinde olan Müslüman halklar var. Başta komşumuz Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde onların hepsinin acılarını paylaşıyoruz. Bunların hepsinin acısının da kısa sürede sona ermesini ve oralarda yeni düzenin, güvenliğin kurulmasını, herkesin huzur ve mutluluk içinde olmasını temenni ediyorum. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum ve tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum."

Daha sonra camiden ayrılan Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Köşkü'ne gidişi sırasında Tarabya'da minibüsçüler durağında makam aracını durdurarak, sürücülerin bayramını kutladı ve sohbet etti.

Beşir Atalay da BDP-PKK buluşmasını yorumladı

Beşir Atalay Bayram namazkı sonrası bir gazetecinin, "BDP ve PKK'lılar arasındaki selamlaşma, görüşmeler çok tartışıldı. Buna ilişkin değerlendirmeleriniz olacak mı-" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Bu bayramda, onu da içine alacak şekilde milletimizin birliğini ve bütünlüğünü vurguluyorum. Tabii, biz bu ramazan ayını da o manada iyi değerlendirdik. Biliyorsunuz, hükümet olarak, parti olarak özellikle Güneydoğu illerimize ağırlık verdik. Her akşam, her bakanımız ayrı bir ildeydi. Ben de ayrı ayrı beş ilimize gittim. Sebebi şu: Vatandaşlarımızla daha fazla görüşmek, anlatmak ve bütünlüğe katkı vermek. Bunu biz bayramda da devam ettiriyoruz. Bütün parti teşkilatlarımız çalışıyor. İnşallah bu bölgemizde de vatandaşlarımızın duygularına hitap eden bir Bayram olur, kardeşliği geliştiririz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları