loading
close
SON DAKİKALAR

Abdullah Gül 'yeni partide siyasete devam' mesajları mı veriyor?

Abdullah Gül 'yeni partide siyasete devam' mesajları mı veriyor?
Tarih: 17.07.2014 - 11:02
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, TOBB'un iftar yemeğinde "Milletime hizmet etmeye devam edeceğim" demesi siyasi kulisleri hareketlendirdi...

Görev süresi dolmak üzere olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘ siyasi geleceği’ kulislerde tartışma yaratmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak bugünkü Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde de Gül’ün, “kurucusu olduğu AKP ’nin dışında kalmaktan ve kararların sadece Erdoğan tarafından alınmasından rahatsızlık duyduğu” ve “AKP dışında da bir partide siyasete devam edebileceği sinyalini verdiği” iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinin bugün ‘Dışlandık’ başlığıyla manşetine taşıdığı Duygu Güvenç’in kulis haberine göre Cumhurbaşkanı Gül, ‘kapalı kapılar ardında’ ve ‘ikili temasları sırasında’, Erdoğan’la yaşadıkları anlaşmazlığı net bir şekilde dile getiriyor. Gül’ün, harekete geçmek için Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını beklediği, “Anadolu’dan gelen talepler de siyasetin yönünü belirleyecek” diyerek yeni bir siyasal arayışın işaretini verdiği öne sürülüyor.

Önceki gün TOBB’un iftar yemeğinde, “Bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Bakalım nasıl edeceğiz” diyen ve bu sözleri ‘siyasete açık kapı’ olarak yorumlanan Gül’ün, adaylığını belirleme sürecindeki tutumu nedeniyle Erdoğan’a ve AKP’deki bazı isimlere kırgın olduğu öne sürülüyor. Habere göre Gül bu kırgınlığını, aralarında AKP’nin kurucuları ve Kayserili işadamlarının da bulunduğu arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, “Kurucusu olduğumuz partinin dışına düşecek duruma geldik” mesajıyla paylaştı.

Haberde Gül’ün bu görüşmelerde, “ Türkiye için çok iyi şeyler düşünerek yola çıkmıştık. Çok iyi hizmet ettik, çok şey de yaptık. Ama giderek hepimizin düşündükleri değil, bir kişinin düşündükleri hayata geçmeye başladı” diyerek rahatsızlığını dile getirdiği belirtiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları