loading
close
SON DAKİKALAR

Abdullah Öcalan, '30 Mart referandum olacak'

Abdullah Öcalan, '30 Mart referandum olacak'
Tarih: 10.03.2014 - 03:05
Kategori: Siyaset

Abdullah Öcalan BDP-HDP heyetiyle görüştü ve yerel seçime dikkat çekti: ''30 Mart referandum olacak''...

Abdullah Öcalan BDP-HDP heyetiyle görüştü ve yerel seçime dikkat çekti: ''30 Mart referandum olacak''...

BDP-HDP heyeti ile görüşen Öcalan 30 Mart’taki yerel seçimlerin Kürtler için referandum niteliğinde olacağını söyledi. Öcalan ayrıca çözüm sürecinin devam edeceğini açıkladı.

İmralı’da BDP-HDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan, çözüm sürecine devam edileceği mesajını verdi.
Hükümet’ten 30 Mart’a kadar beklediği “Barış ve Müzakere Yasası”nın TBMM’ye gelmemesi ve Kuzey Irak sınır hattına güvenlik yolu yapılması nedeniyle bir önceki görüşmede çözüm sürecinden geri çekileceği mesajı veren Öcalan’ın dün BDP ve HDP heyeti görüşmesi kritik önemdeydi. BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyet, dün sabah İmralı Adası’na giderek Öcalan ile yaklaşık üç saat görüşme yaptı. Merakla beklenen görüşmeden olumlu mesajlar çıktı.
BDP-HDP heyeti öncesinde devlet heyeti ile İmralı’da görüşen Öcalan, sürecin devam etmesi konusunda mesaj verdi. BDP-HDP heyetinin İmralı görüşmesi ve Öcalan’ın mesajına ilişkin açıklaması şöyle:
“Her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da Öcalan umudunu halen koruduğunu belirtirken, sürece dair genel ve çarpıcı bir değerlendirmeyi 21 Mart’taki Nevruz‘da okunacak tarihi bir mektupla yapacağını söyledi.

‘Müzakere yasası çıksın’

Devletin çatışmasızlıkla geçen son bir yıldan çıkaracağı derslerin ve bunların pratiğe dönüştürülme biçiminin kalıcı barış ve büyük demokratik çözümün geleceğini belirleyeceğini önemle belirtti.
Öcalan yaşanan tüm sıkıntıların ancak müzakere çerçeve yasasının çıkmasıyla son bulacağını, darbe mekaniğinin ve demokratik Türkiye’nin önündeki diğer engellerin de ancak böyle tasfiye edileceğine vurgu yaptı.
Bu temelde yaklaşan yerel seçimlerin barış açısından bir referandum olduğu gerçeğiyle başta aday adayları olmak üzere tüm demokratik kurumlarımız ve halkımız seferber olmalıdır.”

‘Öcalan umutlu’

İmralı dönüşü Öcalan’la görüşmelerini MED Nuçe TV’ye değerlendiren Buldan, “Öcalan’ın sağlık durumu iyidir. Kendisi en son dün devlet heyeti ile görüşmüş ve görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Öcalan, diyalog sürecinden müzakere aşamasına geçilmemiş olsa da, umutlu olduğunu ifade etti” dedi.

‘Tedbirinizi alın’

Buldan, Öcalan’ın HDP’ye yönelik milliyetçi grupların saldırısını ise, “Saldırılar barışın önemini bir kez daha göstermiştir. Bu saldırılar karşısında tüm demokratik çevreler ve halkımız gerekli tedbirlerini almalı” sözleri ile değerlendirdiğini aktardı. Öcalan’ın seçimlere ilişkin ise, “Yaklaşan yerel seçimler barışa refrandumdur. Başta aday adayları olmak üzere halkımız seferber olmalı” dediği ifade edildi.

‘Gladyo parçacıkları’

Öcalan HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili olarak ise şunları söyledi: “HDP’li siyasetçilere dönük saldırılar barışın kıymetle önemini herkesin tekrar hatırlamasına vesile olmalıdır. Buradan hükümete düşen sorumluluk da şudur: Eğer bu saldırıların içinde değillerse bu barış düşmanı gladyo parçacıklarını süratle tasfiye etmek zorundadırlar. Süreç açısından da zorlayıcı ve kabul edilemez olan bu saldırılar karşısında tüm demokratik çevreler ve halkımız gerekli tedbirleri almalıdır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları