loading
close
SON DAKİKALAR

Abdurrahman Dilipak’ın “Fahişe” sözlerine suç duyurusu yağıyor

Abdurrahman Dilipak’ın “Fahişe” sözlerine suç duyurusu yağıyor
Tarih: 07.08.2020 - 12:04
Kategori: Gündem

İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlara “fahişe” diyen Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’a suç duyurusu yağıyor.

AKP’ye yakın Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak geçen günlerde kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” demişti.Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlara yönelik “fahişe” demesine toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki ile karşılandı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın-Çocuk Komitesi tarafından Dilipak’a suç duyuruları yağıyor. HKP’li Kadınlar, Geçtiğimiz gün İstanbul ve Adana suç duyurusunun ardından dün de Ankara, Muğla’nın Marmaris ilçesinde, İzmir, Hatay’ın Samandağ ve İskenderun’da ve Edirne’de suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSU YAĞIYOR

HKP Kadın-Çocuk Komitesi Üyeleri, Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur, Akit Gazetesi Haber Müdürü Faruk Ezen hakkında, “Kanunlara Uymamaya Tahrik Suçu”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Suç İşlemeye Tahrik Suçu”, “Hakaret” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulundu.

“LAİKLİĞİ, CUMHURİYETİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

HKP’li Kadınlar İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunun ardından Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı. HKP MYK Üyesi ve Merkezi Kadın Çocuk Komitesi Üyesi Safiye Arslan,  “Bunların adlarının ‘pak’ olduğuna, adlarının ‘ak’ olduğuna aldanmayalım. Bunların dilleri kirli, kalemleri kirli, zihinleri kirli hepiniz biliyorsunuz. AKP iktidara geldiğinden buyana kadın cinayetleri %1400 oranında arttı, kadına şiddet %1400 oranında arttı. Biz Kurtuluş Partili Kadınlar onların karşısında dimdik duracağız. Onların söylemlerine aynen misliyle iade edeceğiz. Ülkemizi ortaçağ’ın karanlığına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Laikliği, Cumhuriyeti sonuna kadar savunacağız” ifadelerine yer verdi.

“KADIN CİNAYETLERİ SON BULMALI”

ADANA

HKP Adana İl Yönetici Ayşe Küçükosmanoğlu Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizi Ortaçağ karanlığına götüren tüm anlayışlar, kadın cinayetleri son bulmalı. Çocuk ve hayvan istismarları yüreğimizi acıtmaya devam etmemeli. Bir gün mutlaka kadınların cinayete kurban gitmediği, çocukların ve hayvanların öldürülmediği, istismar edilmediği bir dünyayı Halkın İktidarı ile yaratacağız” 

BASIN AÇIKLAMASINA ENGEL!

ANKARA

HKP Kadın-Çocuk Komitesi üyelerinin suç duyurusunun ardından Ankara Adliyesi önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis tarafından izin verilmedi. HKP Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada şu sözlere yer verdiler; “Bizler bugün bir kez daha AKP’giller’in hukuk tanımaz faşist uygulamalarına maruz kaldık. Biliyorsunuz Siyasi fahişe Abdurrahman Dilipak bütün kadınlara haddini bilmez bir şekilde ağır hakarette bulundu. Bizde ona o hakareti bin misli olarak iade ediyoruz ve bu yüzden bugün Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduk ve ardından basın açıklaması yapmak üzere Adliye’nin önüne çıkmıştık. Ve ne olduysa ondan sonra oldu. AKP’nin polisi o küçücük açıklamamıza, kadının söz söyleme hürriyetine izin vermeyerek müdahale etti. Bizler AKP’nin bu faşist uygulamalarının ne ilk ne de son olduğunu biliyoruz. AKP iktidara geldiğinden beri kadına, çocuğa, hayvana kısaca yaşayan her canlıya düşmandır. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi’ni de çöpe atmak istiyor. Ama bilsinler ki sözcülüğünü Dilipak üstlense de bizler bu karanlık zihniyete karşı Halkın Kurtuluş Partisi Kadınları olarak sonuna kadar direneceğiz. Demokratik hakkımızı bugün engellemesine nasıl ses çıkardıysak sonuna kadar her yerde her şekilde yüksek sesle sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

MUĞLA/MARMARİS

HKP Kadın-Çocuk Komitesi üyeleri Dilipak ve Akit Gazetesi yöneticileri hakkında Marmaris Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“AKP İKTİDARI CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINI ORTADAN KALDIRMIŞTIR”

İZMİR

HKP Kadın Çocuk Komitesi Üyesi Özler Çakır İzmir Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Hepinizin bildiği gibi 18 yıldır ABD-AB Emperyalistleri tarafından halkımızın başına musallat edilen AKP iktidarı yaptığı ortaçağcı uygulamalarla cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmıştır. Eğitim kurumlarımızın peşaver medreselerinden farksız hale getirmiştir. Okul öncesinden üniversitelere kadar. Bunda çok temel bir amaçları vardı. Öncelikle kadınlarımızı Ortaçağcı gericiliğin bataklığına sürükleyerek kafadan silahsızlandırarak kendi gerici ortaçağcı Antika sömürü düzenlerini toplumda sürdürebilmek bugün de her alanda gördüğümüz gibi doğayı, çevreyi, hayvanları, çocukları tüm insanlarımızı hedef alan katliamı rahatça uygulayabilmek adına yaptı bütün bunları. Bizler aslında bu vesileyle böyle bir simgesel suç duyurusunda bulunuyoruz.”

“KADINLARIMIZ EZİLİYOR, SÖMÜRÜLÜYOR, HORLANIYOR”

HATAY/SAMANDAĞ-İSKENDERUN

HKP İskenderun ve Samandağ İlçe Örgütleri harekete geçerek Dilipak suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından HKP MYK Üyesi ve Samandağ İlçe Başkanı Nilgün Yuva Samandağ Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı.

Yuva, “AKP’giller iktidarında adeta bir kadın katliamı yaşanıyor. Ülkemizde eziliyor, sömürülüyor, horlanıyor yetmedi katlediliyor kadınlarımız. Muğla’da Pınar Gültekin vahşice katledildiği gün öldürülen kadın sayısı 108 iken bugün 204’tür. Yalnız kadınlarımız, çocuklarımız taciz, tecavüz, cinayetleri ile hayvanlara yönelik şiddet ve katliamlar da dur durak bilmiyor. Şuanda belki başka yerde kadınlar öldürülüyor, çocuklar, hayvanlar tecavüze uğruyor” ifadelerine yer verdi.

“AKP’YE OY VEREN KADINLARIN DA HAKLARINI SAVUNUYORUZ”

EDİRNE

HKP Kadın-Çocuk Komitesi üyeleri, Dilipak ve Akit Gazetesi yöneticileri hakkında Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından HKP Kadın Çocuk Komitesi Üyesi Gülay Akyürek Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Akyürek, “Bizler AKP’ye oy veren kadınların da haklarını savunuyoruz. Nitekim en çok şiddete, tecavüze uğrayan, katledilen kesim yine bu AKP tabanındaki kadın ve çocuklardır. Buna rağmen seslerini çıkartamıyorlar, tepki gösteremiyorlar. Bu nedenle bu suç duyurusunu bu haksızlıklara ses çıkartamayan, psikolojik, fiziksel, ekonomik, cinsel, şiddete uğrayan bütün kadın, çocuk ve erkekler adına yapıyoruz. Bizler İstanbul Sözleşmesini kadınların tek kurtuluşu olarak görmüyoruz. Ancak günümüz koşullarında sözleşmenin maddelerinin uygulanması kadınlara nefes aldıracaktır. Kadınların tek ve koşulsuz kurtuluşu işçi sınıfının mücadelesi ve iktidarı ile olacaktır. O zamana kadar her alanda mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları