loading
close
SON DAKİKALAR

''ABD'ye de canın cehenneme desenize''

''ABD'ye de canın cehenneme desenize''
Tarih: 09.10.2012 - 13:20
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, CHP’nin tezkere görüşmeleri sırasında takındığı tutuma tepki gösterdi...

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Türkiye bölgesine ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakıyor. Dünyaya açılmakla değil, içine kapanmakla övünenler bizim dış politikamızı anlayamazlar. Sığ derede yüzmekten çekinenler engin denizlere açılmaya cesaret edemez. Türkiye Cumhuriyeti, 7 düvele meydan okuyanların omuzlarında yükseltmiştir.

Tezkere görüşmeler esnasında tarihe not düşünülmesi gereken ibretlik görüntüler ortaya çıkmıştır. Ana muhalefetin tezkereyi değerlendirme biçimlerinin çarpıklığı zaman geçtikçe anlaşılacaktır.

Türkiye’ye komşu bir ülkeden silah doğrultuluyor, ateşleniyor insanlar yaşamını yitiriyor. Zalimin ağzıyla konuşuyor, bu nasıl bir izansızlıktır. Hatay ve Şanlıurfa’yı vatan toprağı saymıyorlar mı? Biz buna sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Bizim kanımız, canımız buna müsaade etmez. Buralara yapılan saldırılar tezkereye gerekçe oluşturmuyor mu? Blöfün ne olup olmadığını zamanı gelince görürsün.

Esad’a ‘canın cehenneme’ diyor. ABD’ye canı cehenneme diyebiliyor musun? ABD’nin karşısında el pençe divan duruyorsunuz. ABD Başkanı trabzanın üzerinde otururken sizin liderleriniz el pençe divan duruyorlardı. Biz bu görüntüleri yaşamıyoruz. Biz bu milletin onuru neyi gerektiyorsa o tabloyu veriyoruz.

Biz milli marşımızda aldığımız ilhamla hareket ediyoruz. Siz destek verin, vermeyin bu milletin topraklarına, bayrağına, egemenliğine uzanacak her türlü tehdit karşısında bizi bulacaktır.

Böyle bir hadisede CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır. Esad aşkının CHP’nin gözünü kör etmesini anlamak mümkün değildir. CHP sözcüleri tezkere konusunda yaptıkları açıklamalarla itibarlarını kaybediyorlar. Hiç değilse susma erdemini gösteriniz. Buyur devam et, konuştukça zaten batıyorsun. Tezkereyi destekleyerek bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP’ye teşekkür ediyorum.

Suriye’deki gelişmelere sessiz kalmayız, tarihi bağlarımız var. Herkes 'haklısınız' diyor ama ana muhalefet partisi karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin yanı başındaki yangına sessiz kalması söz konusu olamaz.

Rakam 100 bini buldu, biz bu 100 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Bir yerlerden destek gelmiyor, bütün mücadelemizi veriyoruz, vereceğiz.

Kendi halkını bombalayan Esad’a gösterdiğiniz empatiyi neden o insanlar için göstermiyorsunuz? Bu millet bir kişi için Hint Yarımadası’na donanma gönderen bir millettir. Türkiye gerekirse sıkıntı çeker ama mazlumun yanında olur. Suriye bizim için herhangi bir ülke değil. Suriye halkıyla akrabalarımız var. Suriye halkının tamamı bizim kardeşimizdir, onlar içinde bir ayrım söz konusu değildir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları