loading
close
SON DAKİKALAR

AB'ye 26 tabut!

AB'ye 26 tabut!
Tarih: 12.02.2012 - 19:29
Kategori: Dünya

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Türkiye'de son dönemlerde artan terör olaylarını kınamak için miting düzenlendi.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlementosu'nun bulunduğu ünlü Schuman Meydanı'nda 50'ye yakın dernek temsilcisi ve 500'ü aşan kişi ellerinde Türk bayrakları ile şehitleri anıp, terörü lanetlediler. Türk kökenli politikacıların da destek verdiği miting, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile anlamlı oldu.

Gösteriyi düzenleyen 'Düzenleme Platformu' adlı sivil insiyatife, Azeri Türkleri'nin yanısıra, askerlik görevini güneydoğuda yapmış vatandaşlar katıldı.

AB'ye 26 tabut!

Gösteriye, platform bünyesindeki derneklerin yanı sıra Azeri Türkleri de destek verdi. Türk bayraklarıyla miting alanında toplanan kalabalık grup, teröre lanet yağdırdı. İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan mitingte, AB binalarını gören cepheye, üzerlerinde Çukurca şehitlerinin fotoğrafları bulunan Türk bayrağına sarılı 26 tabutun başında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

'Düzenleme Platformu' adına konuşan Erdoğan Öztemur, 'Hakkari Çukurca ve Bitlis'teki saldırılarda bir günde 29 şehit verilmesi sabrımızı taşırdı. Ülkemizde terör neticesi yaşamlarını yitiren şehitlerimizi anmak, terörü lanetlemek ve halkımızın acılarını paylaşarak AB'nin merkezinden ülkemizin yanında olduğunu duyurmak için bu mitingi düzenledik. Buradan ülkemiz üzerinde hesabı olanlara şunu haykırmak istiyoruz. Biz Türkü- Kürdüyle Çerkezi, Abazası ve Lazı ile biriz. Dün Çanakkale'de birlikte şehit düştük. Bugün Cumhuriyetimizin korunmasında da Kürt kökenli şehitlerimizi bağrımıza basıyoruz. Van depreminde Türk-Kürt birlikte yaşamını yitirdi. Acı karşısında birlik oldular acıları paylaşıyorlar. Bizim sorunumuz Kürtler değil, terördür. Biz tüm terörlerle beraber PKK terörünü de lanetliyoruz.
Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz' şeklinde konuştu.

Mesajlarını başta AB olmak üzere; NATO, genel ve yerel hükümet yetkililerine de bizzat ileteceklerini ifade eden platform çalınan marşlarla miting olaysız bir şekilde sona erdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları