loading
close
SON DAKİKALAR

Açlık grevlerine destek eylemi

Açlık grevlerine destek eylemi
Tarih: 11.11.2012 - 18:40
Kategori: Gündem

Açlık grevleri'ne 61. gününde destek eylemleri bugün de sürdü....

''Savaşın açtığı yaraları biz kapatamayız, Ölüm Değil Çözüm İstiyoruz'' yazılı pankart açan gruptakiler Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.

Grup adına konuşan Damla Şahin, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinin 61. gününe girdiğini belirterek, ''Tutuklu ve hükümlülerin sağlığı açısından kritik eşiğe gelindi. Yüzlerce insan ölümün eşiğine geldi. Artık günler ve dakikalar hayati önem taşıyor'' dedi.

Açlık grevindeki mahkumlara müdahale edilmesinin mahkumların ruh ve beden sağlığında ''tedavisi olmayan hasarlar meydana getireceğini'' ifade eden Şahin, şunları söyledi:

''Ruh sağlığı çalışanları, sağlık çalışanları ve sosyal bilimciler olarak bizler savaşın açtığı yaraları kapatma yetimizin olmadığını biliyoruz. Devletin topluma verdiği hasarları bireylere indirgemeyi reddediyor ve mesleğimizin bir gereği olarak bu hasarların oluşmaması için mücadele ediyoruz. Bütün meslek örgütlerine seslenerek açlık grevlerine sessiz kalmayın. Hep birlikte barışı çağıralım diyoruz.''
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Ankara


Bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, cezaevlerindeki açlık grevine dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Aralarında KESK ve DİSK'in de bulunduğu sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Kolej Meydanı'nda toplandı. ''Ölüm değil çözüm istiyoruz'' yazılı pankart açan gruptakiler, sloganlar atarak Kızılay'a yürüdü.

Gruptakiler adına burada yapılan açıklamada, açlık grevlerinin sonlandırılması için gerekli adımların atılması istendi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Bitlis

Bitlis'te BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da aralarında bulunduğu grup, açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Bitlis E tipi cezaevi önüne kadar yürümek isteyen gurup, Hüsrevpaşa mahallesi sosyal konutlar mevkisinde polis tarafından durduruldu.

Uyarılarına rağmen dağılmayan ve polise taşla saldıran gruba, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi.

Daha sonra cezaevi önüne gelen BDP'li grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları