loading
close
SON DAKİKALAR

Ada Tersanesi işçileri kazandı

Ada Tersanesi işçileri kazandı
Tarih: 28.01.2013 - 13:01
Kategori: Sendika

Ada Tersanesi’nde 2,5 aydır ücretlerini alamadıkları için direnişte olan tersane işçilerinin haklı mücadelesi kazanımla sonuçlandı...

Limter-İş üyesi olan işçiler adına görüşmeleri yürüten sendika avukatı asıl işveren ile bir protokol imzalanacağını duyurdu. Sendika avukatı ve üst işveren şirket arasında yapılan protokol ile ödemesi gereken tutar Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kârını artırmak için işçi ücretlerini yüksek gösteren taşeron firmanın, ücretleri işçilere ödenen asgari ücret düzeyine indirdikten sonra, ödemeleri yapacağı öğrenildi.

Patronun tüm baskılarına rağmen direnişini sürdüren tersane işçileri anlaşmanın ardından işgal ettikleri vinçten alkış ve sloganlar eşliğinde indi.

“Birlikte hareket etmeseydik kazanamazdık”

Konuyla ilgili tersane önünde açıklama yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, "Direnişimizi kazanımla sonuçlandırdık. Buradan çıkan sonuç: İşçilerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. İşçiler yarın başka bir tersanede işe başlayacak. Ancak buradan ders çıkartmazlarsa, aynı sömürüye maruz kalırlar. Dolayısıyla sendikalı olmazlarsa, örgütlenmezlerse, buradaki zafer yarım kalır" şeklinde konuştu.

“Birlikte hareket etmeseydik kazanamazdık” diyen Saygılı, “ Bu kazanımda iki gündür üretim yapmayarak direnişe destek olan diğer tersane işçilerinin de payı var. Kazanımın kalıcılaşması için, direnen arkadaşların sendikamıza üye olması, örgütlü bir şekilde hareket etmesi gerekiyor" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları