loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Bakanlığı'ndan ABD'ye 'Metin Topuz' tepkisi: Türk yargısı, kararlarıyla herhangi bir ülkeyi ikna etmek durumunda değildir

Adalet Bakanlığı'ndan ABD'ye 'Metin Topuz' tepkisi: Türk yargısı, kararlarıyla herhangi bir ülkeyi ikna etmek durumunda değildir
Tarih: 12.06.2020 - 18:03
Kategori: Gündem

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu eski çalışanı Metin Topuz'a FETÖ'ye yardım suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmesini eleştiren ABD'ye tepki gösterdi.

İstanbul Başkonsolosluğu eski çalışanı Metin Topuz yargılandığı davada FETÖ'ye yardım suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'nden Topuz hakkında verilen cezaya tepki geldi.

Adalet Bakanlığı, ABD'den yapılan açıklamaları eleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Türk yargısı, verdiği kararlarla herhangi bir ülkeyi ikna etmek durumunda değildir" denildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:
"ABD makamlarının Metin Topuz davası hakkındaki açıklamaları son derece talihsiz ve yargı bağımsızlığı ilkesi bakımından düşündürücüdür. ABDli muhataplarımız, derin hayal kırıklığı yaşatan bir dava arayısındaysa, onlara FETÖ'nün kurduğu ihanet pazarından satın alınan tanıklarla, sahte ve sözde delillerle yürütülen Hakan Atilla yargılamasına bakmalarını tavsiye ediyoruz. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, verdiği kararlarla herhangi bir ülkeyi ikna etmek durumunda değildir. Mahkeme, delilleri tartışmış ve bir karar vermiştir. Bu kararın kesinleşmesi süreci de yine bağımsız yargının hukuki işleyişi içinde yerini bulacaktır Kesinleşmemiş bir mahkeme kararı üzerinden kişileri suçlu ya da suçsuz ilan etmek, ancak hukukun evrensel prensiplerini içselleştirememiş bir yaklaşımın ürünü olabilir."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gül, bakanlığın açıklamasını alıntılayarak, "Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır; emir alacağı tek merci Anayasa ve kanunlardır. Hiçbir ülke, kişi, kurum veya merci Türk mahkemelerinin adil yargılamasına etki ve telkinde bulunamaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları