loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet, geldiysen kapıyı üç kez...

Adalet, geldiysen kapıyı üç kez...
Tarih: 22.09.2012 - 10:59
Kategori: Sağlık, Yaşam

Esenyurt’ta, üç yıl önce bildiri dağıtan iki işçiye ateş eden güvenlik müdürüne üç yıl sonra dava açılırken, yaralı işçiler de ‘yaralama’yla suçlandı...

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Esenyurt İşçi Platformu (EİP), 28 Haziran 2009’da Tekstil İşçileri Kurultayı düzenleyecekti. EİP üyesi Mehmet Ergül ve Tahsin Alıcı adlı iki işçi, kurultayın duyurusunu yapmak için 8 Haziran 2009’da Haramidere’deki Sabra Tekstil Fabrikası önünde bildiri dağıttı. Fabrikanın güvenlik müdürü Zeki Tekin ve beraberindeki grup “Burada dağıttırmayız” diyerek, iki işçinin üzerine yürüdü.

İddiaya göre çevresindekiler bıçak ve sopalarla vururken Tekin de silahını çekip ateş etti. Mehmet Ergül omzundan, Tahsin Alıcı ise bacağından vuruldu. Alıcı yaralı halde düştüğü yerde dövüldü ve bacağına yeniden ateş edildi.


Bu arada iki arkadaşlarının vurulduğunu öğrenen EİP’liler protesto için fabrika önünde toplandı. Polis “Dağılın” uyarısında bulundu ve havaya ateş açıldı. Emine Burcu Eker, Sergül Tarhanlı, Melek Can ve Deniz Edemir adlı dört eylemci Esenyurt Polis Karakolu’na götürüldü. Karakolda darp edildikleri iddia eden dört genç, ‘memura görevini yaptırmamak için direnme’ iddiasıyla tutuklandı. Gençlerden sonra, işçileri vuran Zeki Tekin aynı mahkemeye çıkarıldı. Tekin, “Havaya ateş ettiğim doğrudur. Ancak benden başka ateş edenler de olmuştur” dediği halde ‘mevcut delil, delillerin henüz toplanmamış oluşu, hangi silahla ateş edildiğine dair tespitin yapılmayışı’ nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. Bir ay tutuklu kalan dört genç, bilirkişi raporunda saldırdıklarına dair delil olmadığı ortaya çıkınca beraat etti.


Gençler yargılanırken, yaralı işçi arkadaşları uzun süre tedavi gördü. Alıcı’nın vücudunda iki kurşun ve bacağında kırık vardı. Ergül’e isabet eden kurşun ise vücudunun üst bölgesindeydi, ölümden dönmüştü.


Ancak ateş eden güvenlik müdürü Zeki Tekin hakkında dava, o kurşundan tam üç yıl sonra, 12 Haziran 2012’de açıldı. Üç yılın sonunda bitebilen ‘yarım paragraflık ve bir cümlelik’ iddianamede, hem ateş eden Zeki Tekin, hem Tekin’in vurduğu iki işçi bir tutuldu. Tekin hakkında ‘kemik kıracak şekilde silahla kasten yaralama’ suçunu iki kez işlediği iddiasıyla, iki işçiye de ‘kasten yaralama’ iddiasıyla aynı mahkemede dava açıldı.


Adli emanette iki işçiye ait bıçak ve sopa bulunmadığı ve güvenlik müdürü Zeki Tekin’in yaralandığına dair, beyanı dışında bir rapor olmadığı halde, iddianamede, “Şüpheliler Mehmet ve Tahsin’in, Zeki’nin üzerine bıçak ve sopalarla yürüyerek yaralamaya teşebbüs etmesi üzerine şüpheli Zeki’nin tabancasını çıkararak ateş etmek suretiyle” olayın meydana geldiği ileri sürüldü. İlk duruşma 22 Ocak 2013’te Büyükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları