loading
close
SON DAKİKALAR

Adana’da PTT Lojmanlarının özelleştirilip satışa çıkarılması TBMM gündeminde

Adana’da PTT Lojmanlarının özelleştirilip satışa çıkarılması TBMM gündeminde
Tarih: 14.10.2022 - 20:49
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana’da PTT Lojmanlarının özelleştirilip satışa çıkarılacağı ile ilgili konuyu Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

ADANA’YI SATA SATA BİTİRDİLER

Orhan Sümer, “Adana’nın en güzel yerlerinde bulunan kamu arazileri ne yazık ki bir bir satılıyor. Şehrin tüm değerlerini elden çıkartıp rant uğruna peşkeş çeken bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Daha önce örneklerini verdiğimiz, iktidara yaptığımız uyarılar ne yazık ki rant heveslilerini durduramadı. Şimdi de Mavi Bulvar bölgesindeki 100 dairelik PTT Lojmanlarının satışa çıkarılacağı iddia ediliyor. Ekonomi o kadar kötü yönetiliyor ki Saray iktidarı nereden neyi satacağını şaşırmış durumda” dedi.

ÖZELLEŞTİRME BAHANE RANT ŞAHANE

Orhan Sümer, “Daha önce Adana’da özelleştirme adı altında satmadıkları bir şey kalmadı. En değerli en güzel araziler, şehrin simgesi olmuş kamu binaları yok pahasını elden çıkarıldı. Kurnaz Şantiye İşletmecisi anlayışıyla, Şehrimizin en güzel arazilerinin talan edilmesine, Saray çevrelerine peş keş çekilmesine Adanalılar olarak sessiz kalmayacağız. Satışa çıkarılan yerlerin ne olacağını hep birlikte takip edeceğiz. İktidarın kafasının arkasında ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz” dedi.

CUMHURİYETİN TÜM KAZANIMLARI YOK EDİLİYOR

Orhan Sümer, “Türkiye geneline baktığınız zaman da Adana özelinde incelediğinizde de aynı sonuçları göreceksiniz. Saray İktidarı Türkiye’yi miras yedi evlat anlayışı ile yönetiyor. Şehirlere tek bir katkısı olmayan anlayış elde avuçta ne varsa satıp, kendi yandaşlarına rant yaratıyor. Adana’da daha önce Tekel Binaları, TRT Binası, Sümerbank Arazisi, Karayolları Binası, Tarım Arazileri, Maliye Bakanlığı Tesisleri hep bu anlayışla satıldı. Çukobirlik arazilerinin büyük bölümü özelleştirildi. Bir kısmı satıldı. Devlet Demiryolları'na ait vagon ve lokomotif atölyeleri Mersin Yenice'de kurulan Lojistik Merkezi'ne taşınıyor. Kısaca şehrin içini tamamen boşaltılar. Kendi dönemlerinde tek bir dikili ağacı olmayanlar, Cumhuriyetin kazandırdığı tüm değerleri sata sata yok ettiler.” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları