loading
close
SON DAKİKALAR

Add ve CHP'den Alternatif Kutlama

Add ve CHP'den Alternatif Kutlama
Tarih: 19.05.2013 - 17:21
Kategori: Siyaset

Samsun'da, ADD ve CHP tarafından alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları düzenlendi...

Samsun'da, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından birlikte düzenlenen alternatif 19 Mayıs kutlamalarına katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, çıktığı kürsüde konuşma yaparken dili sürçerek "Gençlik ve Spor Bayramı" yerine "Gençlik ve Spor Bakanlığı" dedi.

Samsun'da, ADD ve CHP tarafından alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları düzenlendi. Kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törenlere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Alilla Sertel, Ankara Barosu Başkanı Metin Fevzioğlu, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ADD Samsun Şubesi Başkanı Birol Yerlekin, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, partililer ve vatandaşlar atıldı. Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Tütün İskelesi'nden Uğur Mumcu Parkı'na yürüyüş düzenlendi. Uğur Mumcu Parkı'nda yapılan kutlamalarda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Ankara Barosu Başkanı Metin Fevzioğlu, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve ADD Samsun Şubesi Başkanı Birol Yerlekin birer konuşma yaptı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç konuşmasına başladığı sırada dili sürçerek, "Gençlik ve Spor Bayramı" diyeceği yerde "Gençlik ve Spor Bakanlığı" dedi. Ancak kısa sürede toparlanarak konuşmasını düzenleten Kamer Genç, konuşmasında hükümete yüklendi. Genç, "Bu milletin en kutsal gününde en heyecanlı gününde, kendi bu milletin içinde bulunarak bu heyecanı bu bayramı kutlamak yerine niye kaçıyor Amerika'ya? Bu Tayyip Erdoğan'ı milli bayramları yasaklasın diye mi seçtiniz? Siz Abdullah Gül'ü, Tayyip Erdoğan'ı bayrağımızı ve cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak için mi seçtiniz? Sen bu cumhuriyeti ortadan kaldıramazsın? Türkiye'de bugün demokrasi savunmaya çalışan bir yargı yok" dedi.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise, "Arkadaşlar ülkemiz bir saldırı altında. Bu saldırının kökü dışarıda. Bunu Türk milletinin iradesiyle yapamazlar. Dışarıdaki kökü GOP projesi. Amerika Orta Doğu'yu kendi yandaşlarıyla beraber yeniden şekillendirmek istiyor. Ortadoğu'daki devletlerin sınırlarını değiştiriyor, kendisine uygun tüm enerji kaynaklarını ve gücü elinde tutacak şekilde yeniden değerlendiriyor ve programlandırıyor" diye konuştu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları