loading
close
SON DAKİKALAR

''Adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi zorunlu''

''Adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi zorunlu''
Tarih: 20.02.2013 - 16:38
Kategori: Yerel

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, sosyal sınıflar arasında gelir uçurumunun giderek derinleştiğini vurguladı...

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, sosyal sınıflar arasında gelir uçurumunun giderek derinleştiğini vurguladı ve adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. AKP'nin kendi zenginini yarattığını, Türkiye'de bir günde 5 bin lira kazanan da, cebine 5 lira girmeyen vatandaşın da olduğunu belirten Seçer, “Cebine 5 lira girmeyen yurttaş devlete daha çok katkı sağlıyor. Adalet bunun neresinde?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Seçer, seçim bölgesinde yoğun bir hafta geçirdi. Erdemli, Aydıncık ve Anamur'da partililerle ve yurttaşlarla buluşan Seçer, Anamur'da Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası'nı, Kamyoncular Kooperatifi, Sebze Hali'ni ziyaret etti. Ayrıca, bazı tarım işletmeleri ile muz sarartma ve paketleme tesislerine giderek üreticilerin sorunlarını da dinleyen Seçer, parti örgütünde Danışma Kurulu toplantılarına katıldı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


RAKAMLAR İLÜZYON

İktidarın makro ekonomik rakamlar konusunda toplumu yanılttığını ve rakamlara “illüzyon” uyguladığını vurgulayan Seçer, “Evet, iktidara göre muazzam rakamlar var; Türkiye'nin GSMH'si dünyanın en büyük 16'ncı büyük ekonomisi….Tarım'da dünyanın 7'nci büyük ekonomisine sahibiz. Ama esnaflar, üreticiler, işçiler böyle söylemiyor. Türkiye'de insanlar kandırılıyor, bu anlamda 'cambaza bak' taktiği uygulanıyor” diye konuştu.

Küçük esnafın, üreticilerin ve işçilerin büyük sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu anlatan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rakamlar bürokrasinin elinde ve istediği gibi bunlara takla attırabilirler. Bakın; 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acımasız vergisi toplanıyor. Vergide öyle bir adalet var ki; çok kazanandan çok, az kazanandan az alınmıyor. Yani adaletli bir vergi sistemi yok. Devleti elinde tutan iktidar önce bordroludan yani memurdan işçiden, sonra esnaftan KOBİ'den sanayiciden, sonra üreticiden yani tabiri caiz ise 'yakaladığından' vergi alıyor. Böyle bir sistem içinde vergi toplamada adaletten bahsedemeyiz. Bu ülkede günde 5 bin lira kazanan da var, cebine 5 lira girmeyen vatandaş da var. Cebine 5 lira giren emin olun bu ülkeye daha fazla katkı sağlıyor. Çünkü içtiği sudan, kullandığı elektrikten devlet peşin peşin vergi alıyor. Yetmiyor, çocuğunu da askere bu vatandaş gönderiyor. Devlet bu vatandaşın maaşından da vergisini peşin peşin alıyor. Burada adalet yok. ”


İKTİDAR KENDİ ZENGİNİNİ YARATTI

AKP'nin iktidarının kendi zenginini yarattığını vurgulayan Seçer, “AKP olmadan önce bu holdingler, bu iş adamları var mıydı? Yoktu. AKP kendi zenginini yaratıyor. Zenginler AKP'yi, AKP de bu zenginleri besliyor. Bir nevi kazan kazan yani. Onlar kazanacak, onlar yiyecekler. Ama iş geniş toplum kesimlerine, üreticilere işçilere gelince onlara hiç pay düşmeyecek. Adalet bunun neresinde?” diye sordu. AKP “yandaşlarının” ve “zenginlerinin” medyada da söz sahibi olduğunu ve bu kesimin tek düşmanının CHP olduğunu vurgulayan Seçer, “Neden? Çünkü, CHP bugün siyasi hayatta olmazsa AKP gizli ajandasını çok daha hızlı bir şekilde uygulayacak. Ama bugün karşılarında tek kurum CHP kaldı. Bu kurumu da kolay kolay yıpratamayacaklarını biliyorlar. Onun için her fırsatta CHP'ye vurmak için fırsat kolluyorlar” dedi.


AKP'Yİ KOVMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Konuşmasında Türkiye'nin 2014'te 29 ilde “bütün şehir” olarak yerel seçime gideceğini, bu illerden birinin de Mersin olduğuna işaret eden Seçer, “Bütün şehir olarak seçime gideceğiz. Her zamankinden daha çok çalışacak, Mersin ve tüm ilçelerinde CHP'yi iktidara taşıyacağız. Başka bir alternatifimiz yok. 2015 genel seçiminde başarılı olabilmemiz için, CHP'nin bu ülkeyi yönetebilmesi için, AKP'yi kovabilmek için başarının anahtarı 2014 seçimidir. İktidarımızın lokomotifi olacak yerel yönetimleri birer birer kazanacağız. Hepimiz her yerde, herkes kendi alanında, kazanmak bilinciyle çalışacak. Kaybedecek zamanımız yok. Bugünden itibaren çalışmak ve kazanmak zorundayız” diye konuştu.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları