loading
close
SON DAKİKALAR

Adıyaman gezisine üç saldırı girişimi olan Kılıçdaroğlu programının Kahta bölümünü iptal etti

Adıyaman gezisine üç saldırı girişimi olan Kılıçdaroğlu programının Kahta bölümünü iptal etti
Tarih: 21.04.2023 - 17:19
Kategori: Siyaset

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı Adıyaman'da üç farklı saldırı girişimine ve sözlü provokasyona maruz kaldı.

Kılıçdaroğlu'nun önce Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı sonra da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaret etmesi; ardından da Samsat ve Kahta’da vatandaşlarla buluşması planlanmıştı.

CHP lideri  Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, birtakım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'a gitti.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı'nda depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu burada dua ettiği sırada bir kişinin sözlü saldırısına uğradı. Bir kişi dua eden Kılıçdaroğlu'na "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaoğlu, 'hakkımı helal ettim' dedi

Daha sonra Kılıçdaroğlu, ziyaret için gittiği Adıyaman'da kendisine yönelik yapılan sözlü saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından; "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim." paylaşımını yaptı.

İkinci provokasyon: Türbede saldırı

Mezarlık ziyaretindeki sözlü saldırının ardından Kılıçdaroğlu, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ne geçti. Kılıçdaroğlu'nun türbe içini ziyareti sırasında dışarıdaki bir grup, CHP'li yetkililere ve güvenlik güçlerine önce sözlü, ardından fiziksel saldırı gerçekleştirdi.

Yaşanan arbedede CHP'li Özgür Özel'in olaya müdehale etmeye çalıştığı da görüldü. Sözlü saldırı gerçekleştiren kişilerin "Buraya gelmeyin kardeşim" dediği duyuldu.

Üçüncü saldırı: Konvoy tekmelendi

Türbeden ayrılarak saat 16.00’daki Yüzüncü Yıl Parkı’nda halkla buluşması planlanan Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Adıyaman'ın Kahta ilçesinde saldırı gerçekleştirildi. Kahta’ya girmek üzere olan Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda önde bulunan araçlara, ilçe girişindeki AKP binası önünde taşlarla saldırı düzenlendi. CHP fotoğraf servisi ve ANKA haber ajansı çalışanları da saldırıdan etkilendi.

Cumhurbaşkanı adayı, ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı

Bayramın birinci gününde geldiği Adıyaman'da önce mezarlık, ardından türbe ziyaretlerinde sözlü saldırıya maruz kalan Kılıçdaroğlu, geldiği Kahra ilçe girişinden alana girmeden Ankara’ya geri dönme kararı aldı. Emniyet yetkilileri ve Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ‘seçime gölge düşürecek kanlı bir çatışmadan çekindiği için’ programı iptal etti.

Kaynak : T24-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları