loading
close
SON DAKİKALAR

Adliye muhabirleri: Adeta fişleniyoruz

Adliye muhabirleri: Adeta fişleniyoruz
Tarih: 26.11.2012 - 15:44
Kategori: Medya

Adliye muhabirleri, Çağlayan Adliyesi'nde haber bilgilerine erişimde kısıtlama ve TMK savcılarıyla görüşen muhabirlerin fişlenmesine tepki gösterdi...

İSTANBUL- Çağlayan Adliyesi'nde çalışan muhabirler, haber bilgilerine erişimde kısıtlama ve TMK savcılarıyla görüşen muhabirlerin fişlenmesine tepki gösterdi.

Adliye önünde biraraya gelen adliye muhabirleri adına Radikal gazetesi muhabiri Fatih Yağmur bir açıklama yaptı. İlk kez bir basın açıklaması yaptıklarını belirten Yağmur, Oktay Erdoğan'ın TMK Başsavcıvekili olarak atanmasının ardından, haber bilgilerine erişimde kısıtlamalar yaşanmaya başladığını söyleyerek,  "Başsavcı vekili Oktay Erdoğan, 7. katta bulunan TMK savcılarının basın mensuplarıyla görüşmelerini kayıt altına aldırdı. Adeta fişleme yöntemi geliştirdi. Başsavcı vekili Erdoğan, savcılarla görüşme yapmak isteyen arkadaşlarımızın kişisel bilgilerinin de kayıt altına alınması talimatını verdi" dedi.

Bu talimatla gazetecinin isim TC kimlik numarası, çalıştığı kurum, görüştüğü savcı ve görüştüğü sürenin kayıt defterine yazılacağını hatırlatan Yağmur, "'Fiş' dosyasına kayıt yaptırmadan gazetecilerin savcılarla görüşme yapmasına izin verilmediğinin altını çizdi.

Fatih Yağmur, bu uygulamaların anayasanın 28. maddesine aykırı olduğunu vurgulayarak, uygulamaya biran önce son verilmesini istedi ve HSYK'yı da duyarlı olmaya çağırdı.

Muhabirler açıklamanın ardından Başsavcı vekili Oktay Erdoğan'a vermek üzere hazırladıkları gazetecilerin haklarını hatırlatan dilekçeyi ve sabıka kayıtlarını vermek üzere adliyeye girdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları