loading
close
SON DAKİKALAR

AFAD Deprem'de: 1'i ağır 266 yaralı var

AFAD Deprem'de: 1'i ağır 266 yaralı var
Tarih: 24.05.2014 - 16:56
Kategori: Gündem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Ege denizinde meydana gelen deprem hakkında açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Ege denizinde meydana gelen deprem hakkında açıklama yaptı. AFAD, yaralı sayısının 266 olduğunu belirterek 1 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

AFAD'ın açıklamaları şöyle: Depremden 8 dakika sonra 5.3 büyüklüğünde artçı oldu. 70'e yakın artçı deprem oldu. 6.7 büyüklüğündeki bir deprem büyük bir depremdir, o nedenle büyük bir alanda hissedildi. 

AFAD red uygulaması kapsamında yapılan araştırmaya göre Çanakkale merkezde şiddeti 5.0 olarak hesaplanmıştır. Şiddet dediğimiz şey ne kadar hissedildiğiyle alakalıdır. 

Şu ana kadar çok büyük bir hasar haberi gelmedi. Panikten dolayı 266 vatandaşımız yaralandı. Edremit'te 1 vatandaşımız 4. kattan atlayarak yaralanmıştır ve durumu ağırdır. 

Batı Balkan Ülkeleri Sel Felaketi Yardım Kampanyası

AFAD olarak bölgede 666 personel görevini yürütmektedir. 2013 yılında hissedilen 2 deprem daha meydana gelmişti, 8 Ocak'ta 6 büyüklüğünde 30 Temmuz'da 5 büyüklüğünde. 


Edirne ve Çanakkale'de bazı evlerde çatlak var Gökçeada'da 3 metruk evde ve bazı tepelerde ailelerin yaşadığı evlerde küçük çaplı hasar var Tekirdağ Malkara ve Süleymanpaşa'da 2 cami minaresi yıkıldı. 

Bu depremin denizde ve 40 km uzaklıkta olması sonucu çok büyük hasarlar beklenemez.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları