loading
close
SON DAKİKALAR

AFAD; 'Şanlıurfa'da su baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 vatandaşımız kayıp'

AFAD; 'Şanlıurfa'da su baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 vatandaşımız kayıp'
Tarih: 15.03.2023 - 13:06
Kategori: Şehir

AFAD'dan Şanlıurfa sel açıklaması; Son 24 saatte Şanlıurfa’ya 111 mm yağış düşmüş olup; su baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımızın kayıp olduğu ihbarı alınmıştır.

Türkiye Depremden sonra Sel ile mücadele ediyor...

AFAD'dan yapılan açıklamada;

"Dün ve bugün Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimizdeki vatandaşlarımıza SMS ve sosyal medya bildirimleri ile ilettiğimiz turuncu yağış uyarısı devam etmektedir.

Yağışların; Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde Perşembe gününe kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

Son 24 saatte Şanlıurfa’ya 111 mm yağış düşmüş olup; su baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımızın kayıp olduğu ihbarı alınmıştır. 162 arama kurtarma personeli ile 17 profesyonel dalgıç bölgede görevlendirilmiştir.

Bölgeye, mevcut iş makinalarına ek olarak 270 iş makinası sevk edilmiş; 100 dalgıç pompa ve motopomp, 5 vidanjör, 25 su botu ve 23 arama kurtarma aracı görevlendirilmiştir. Diğer illerden takviyeler devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları