loading
close
SON DAKİKALAR

Agos'tan fişleme iddiası

Agos'tan fişleme iddiası
Tarih: 12.12.2013 - 11:46
Kategori: Siyaset

Agos gazetesi, Türk Tarih Kurumu'nun Ermeni meselesini araştıran öğrencileri fişlediğini iddia etti...

Agos gazetesi Üniversitelerde Ermeni meselesini araştıran öğrencilerin fişlendiğini iddia etti.

Gazetenin haberine göre, Türk Tarih Kurumu, YÖK aracılığıyla üniversitelere gönderdiği bir yazıyla, Ermeni meselesi üzerine çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin isimleri, çalışma başlıkları ve iletişim bilgilerini istedi.

Türk Tarih Kurumu'ndan bir yetkilinin gazeteye yaptığı açıklamada, Ermeni meselesi çalışan öğrencilerin bilgilerini başkan Mehmet Metin Hülagü talep etti. Ancak Tarih Kurumu Başkanı Hülagü fişleme iddialarını reddetti, söz konusu isteğin kendi bilgileri dışında YÖK tarafından talep edildiğini belirtti.

‘SOYKIRIM VAR’ DİYENE BURS YOK
Aynı yetkili, burs verilirken hangi kriterlerin göz önüne alındığı, örneğin 1915’te yaşananları soykırım olarak tanımlayan öğrencilere burs verilip verilmedi yönündeki bir soru üzerine ise “Kurum olarak (Ermeni Soykırımı’nı) resmen kabul etmiş değiliz, onun için burs verilmeyebilir. Başvuru yapabilirler ama olumlu sonuç çıkmayabilir” açıklamasında bulundu.

Hülagü, gazeteye yaptığı açıklamada, "Biz sosyal bilimler alanında hangi öğrenci hangi alanda çalışıyorsa bir yıl önce onların bilgisini istedik. TTK'nın sitesinde yer alan araştırma bilgi sisteminde bu bilgileri yayımlıyoruz. Bundaki amacımız kim, ne çalışıyorsa bilinsin ve başka öğrenciler de aynı konuları çalışarak zaman kaybetmesinler" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları