loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmedinejad'dan Papa Francis'e kutlama

Ahmedinejad'dan Papa Francis'e kutlama
Tarih: 18.03.2013 - 10:04
Kategori: Dünya

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Katolik aleminin yeni ruhani lideri seçilen Papa Francis'i tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Ahmedinejad yayımladığı mesajda, Katolik aleminin ruhani lideri seçilmesinden dolayı Papa Francis'i kutladı, sağlık ve başarı dileklerinde bulundu.

Mesajında Hz. İsa ve diğer tüm peygamberlerin, insanlığa sevgi, dostluk ve barışı armağan ettiğini belirten Ahmedinejad, peygamberlerin bütün insanları ilahi değerlere, zulme karşı durmaya ve adaletin hakim kılınmasına davet ettiğini vurguladı.

Günümüzde dünyanın ekonomik, siyasi ve kültürel krizlerle karşı karşıya kaldığına değinen Ahmedinejad, adil olmayan uluslararası düzenin ıslahının, ilahi dinlerin ortak öğretileri olan barış, dostluk, adalet, özgürlük gibi değerlere dayalı bir işbirliğiyle mümkün olacağını kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı, barış ve adaletin sağlandığı, tüm insanların saygın kabul edildiği bir dünya temennisinde bulundu.

Neden kırmızı ayakkabı giymiyor?

Papalar, 15. yüzyıldan beri kırmızı ayakkabı giyiyor. Ancak sade yaşamıyla dikkat çeken Arjantinli yeni Papa Francis, 600 yıllık geleneği bozdu.

Katolik Kilisesi'nde 15'inci yüzyıldan beri Papalar'ın giydiği kırmızı ayakkabı, geleneği Vatikan'ın yeni lideri Francis tarafından bozuldu. Papa kilisenin merkezinde olmak istemediği için kırmızı ayakkabı giymiyor. Bunun yerine siyah ayakkabı giyen Papa Francis, kilise için bir ilk olan bu karşı koyuşun nedenini "Kilise'nin merkezinde İsa Peygamber vardır. Ben kilisenin merkezinde olmak istemiyorum" sözleriyle açıkladı.

"Birazcık merhamet dünyayı değiştirir"

Papa Francis, dün ilk Angelus duasında, "birazcık merhametin dünyayı değiştireceğini" söyledi. Neden Francis ismini seçtiğine de açıklık getiren Papa, "Kendime İtalya'nın patronu Assisili Aziz Francis'in ismini seçtim. Bu isim benim manevi bağlantımı güçlendirecektir. Biliyorsunuz ki benim köklerim de İtalya'ya dayanıyor" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları