loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Hakan'dan 'Had bildirmek gazetecinin işi değil' diyen Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'ye yanıt

Ahmet Hakan'dan 'Had bildirmek gazetecinin işi değil' diyen Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'ye yanıt
Tarih: 22.05.2018 - 11:05
Kategori: Medya

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Barış Atay'ı hedef alan yazısının ardından kendi gazetesi Hürriyet'in Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin "Ahmet Hakan, Barış Atay’ın “haddinin bildirilmesini” isteyerek gazetecilik sınırlarını aşmış" sözlerine bugünkü yazısında yanıt verdi. ...

Barış Atay'ın Yusuf Yerkel'in Soma faciası sonrasında bir madenci yakınını tekmelemesinden 4 yıl sonra özür dilemesi üzerine Twitter hesabından "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız. Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!" yazmış, Ahmet Hakan ise Atay'ı hedef göstererek Muharrem İnce ve Meral Akşener'in Atay'a 'had bildirmesini' istemişti.

Bu yazının ardından Atay gözaltına alınmış, Ahmet Hakan Atay'ı 'hedef göstermekle' suçlanmıştı. Kendi gazetesinin Okur Temsilcisi Faruk Bildirici de Ahmet Hakan'ı eleştiren bir yazı kaleme alarak, "Barış Atay mesajında yargıda hesap sorulmasından söz etmiş, düşüncesini açıklamış. Şiddet çağrısı ya da yasa ve hukuk dışı bir unsur göremedim" demiş, "Ahmet HakanBarış Atay’ın 'haddinin bildirilmesini' isteyerek gazetecilik sınırlarını aşmış. Düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırlayan onca örnek varken böyle bir yazının İnce ve Akşener’den önce polisi yargıyı harekete geçireceğini, onu trol’lerin hedefi haline getireceğini tahmin etmek de zor değildi.

Gerçi Türkiye’de son yıllarda olağan hale geldi ama ben yine de hatırlatayım: Siyasetçilere neyi, nasıl yapacaklarını söylemek, yol göstermek, onlara akıl vermek de gazetecinin işi değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Hakan, bugün (22.05.2018) Hürriyet'te yayınlanan "Adil Gür ne yapmak istemektedir?" başlıklı yazısında, Faruk Bildirici'yi eleştirdi. Hakan, yazısında Barış Atay'ın 'yargılanmayı' kasteden açıklamalarıyla trollerin tehditlerini bir tuttu.

Hakan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"AK PARTİLİ BİR TROL ŞÖYLE DESEYDİ, BİZİM OKUR TEMSİLCİSİ NE DERDİ?

Seçim atmosferine girildiği bir anda AK Partili bir trol, tweet atsaydı.

Deseydi ki:

- 24 Haziran’da AK Parti yeniden büyük bir zafer kazanacak.

- O zafer günü geldiğinde affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız!

- Ve hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz.

- Yok öyle “torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz” falan.

- Her şey yeni başlıyor.

- Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.

Ben de bunun üzerine...

“Ey Tayyip Erdoğan! Ey Binali Yıldırım! Bu adam hem size, hem Türkiye’ye zarar veriyor. Bu adama haddini bildirin. ‘Kavga yok’ diyerek bildirin. ‘İnadına kardeşlik’ diyerek bildirin. Bu adama haddini bildirerek yepyeni bir başlangıç yapın” diye çağrıda bulunsaydım.

Çok merak ediyorum.

Böyle bir durumda...

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici...

“Ahmet Hakan’ın yaptığı çok yanlış bir gazetecilik... AK Partili trol kardeşimizin yazdıklarında hiçbir sorun yok. Adamcağız yanlış bir şey söylememiş ki? Ayrıca gazetecinin işi siyasilere çağrıda bulunmak değildir” diye yazar mıydı?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları