loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Özal: Babam Çankaya'da ölmedi!

Ahmet Özal: Babam Çankaya'da ölmedi!
Tarih: 26.12.2012 - 15:23
Kategori: Siyaset

Ahmet Özal, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili konuştu...

Ahmet Özal, Turgut Özal'ın ölümü ve açıklanan Adli Tıp raporu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Özal özetle şunları söyledi:


“Benim sov yapmaya ihtiyacım yok. Benim kimseyle problemim yok. Kavgam yok. Türkiye 'nin karanlık yılları 1993 yılı ile başladı. Babamın dosyası rafa kaldırıldı. Aynı şekilde Uğur Mumcu, Adnan Kahveci aynı şekilde. Buradan Meclis'e sesleniyorum. Faili meçhullerde zaman aşımının kaldırılması gerekir. Bu benim değil herkesin meselsesi. Ben Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının da sılmasının nasıl haince birşey olduğunu söyledim. Özal'ın kan örneklerinin özelliğinin kaybedip atıldığı söylendi. Ben bir aile olarak bunu talep ettiğimde ya dipfriz bozuluyor ya da kayboluyor. Bunun örnekleri çok.


Savcıya bildirilmemiş

Ağzından köpük gelmesi ve laboratuar verileri zehirlendiğini ortaya koyuyor. Ölüm nedeni belirlenemezse savcıya haber verilir ve savcı kimseye sormadan otopsi kararı verilir. Maalesef bu karar veriliyor ve savcıya da bildirilmiyor. Derin yapılar Avrupa'da çözüldü. Türkiye'de demokratikleşme biraz daha gelişirse derin yapılar çözülür. Faili meçhul ve şüpheli ölümlerde zaman aşımı kaldırılmalı.


Hastanede yaşadığının fotografları var

Rahmetli vefat ettiğinde ambulans yoktu. Hacettepe’ye götürüyorlar. Kimse yok. Ben size bir şey söyleyeyim. Babamın hastaneye geldiğinde öldüğünü söylediler. Şimdi size bir fotoğraf göstereceğim. Bu fotoğrafı ben çekmedim. Bu fotoğraf babamın hastaneye girdiğinde yaşadığını gösteriyor. Ölmüş bir insan adım atamaz. Adım atıyor. Başı dik. Biri bunu bana izah etsin.


Organlarının durması mucize

Adli Tıp raporunu ailece istedik. Başvuruda bulunduk. Biz müdahil tarafız. Bunlar otopside kemik bulmayı bekliyordu ama faka bastılar. Beyni iç organları dahi duruyordu. Bu mucizedir. Allah'ın işidir. Bunu başka şekilde izah eden Profesör görmedim. Saç teli meselesini çok sordular bana. Onlar hatıra olarak alınmıştı. Bunlar bizim yapacağımız tahliller değil. Bunlar normal şekilde bile gerekeni yapmadılar.


Demirel müneccim mi?

Demirel müneccim miydi Özal'ın öleceğini nereden bildi bilemiyorum. Sayın Adalet Bakanı benim nazarımda saygı değer milletini vatanını seven biri. Bunlar seneler önce aptal bir plan yapmışlar. Yıllar sonra ortaya çıkmış. Bana göre Ergenekon ve Balyoz davası derin yapının kendileri tarafından önümüze atılmış aslanın yavrularıdır. Derin yapı kendi çocuklarını harcamıştır. Derin yapının kaportası bile çizilmedi. Bütün dünya ülkelerinde derin yapı var bundan kaçış yok.”

Rota Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları