loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Özal'dan Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması

Ahmet Özal'dan Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması
Tarih: 09.04.2023 - 09:12
Kategori: Siyaset

Ahmet Özal, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, tamamen ülkenin ekonomik durumunu nedeniyle destekleme kararı aldığını açıkladı.

Eski TEK Parti Genel Başkanı Özal: "Bir milletvekilliği filan söz konusu değil. Kendisinden böyle bir talebim olmadı asla. Milletvekili olmayı da düşünmüyorum. Kazanması durumunda kendi bilgi birikimimizi de paylaşmak için kendisiyle buluştuk görüştük."

Eski Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanı Ahmet Özal, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, tamamen ülkenin ekonomik durumunu nedeniyle destekleme kararı aldığını bildirdi.
Eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın da oğlu olan iktisatçı ve siyasetçi Ahmet Özal, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını açıkladı.
 
"EKONOMİK GİDİŞAT HİÇ İYİ DEĞİL"

Özal, zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü anlatarak, "Zaten kendisi de rahmetli Turgut Özal’ın bir bürokratıydı. Ben bir iktisatçıyım. Türkiye’nin ekonomik durumunu, rakamlarını sık sık takip ediyorum. Ekonomik gidişatı hiç iyi görmüyorum, enflasyon aldı başını gidiyor. Merkez Bankası rezervlerinde sıkıntı var." dedi.
 
"BEN ERDOĞAN'A KARŞI DEĞİLİM"
 
Ülkede ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşandığını aktaran Özal, "Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunlara hakim olduğunu düşünüyorum. Kendisi hesap uzmanıdır, rakamlara da hakimdir. Ben sayın Erdoğan’a da karşı değilim yanlış anlaşılmasın. Ben hiçbir siyasetçiye karşı olmadım. Sadece şu andaki ekonomik durum nedeniyle böyle bir karar aldım." diye konuştu. 
 
"MİLLETVEKİLİ OLMAYACAĞIM"

Ahmet Özal, Türkiye’nin yeniden bir toparlanması gerektiğini vurgulayarak, "Dolayısıyla ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu adalet yürüyüşü, Altılı Masa'daki sorunlarda gösterdiği sağduyu ve akıllı hareketlerinden dolayı destekleme kararı aldım. Kendisiyle de görüştüm. Ekonomik durumu konuştuk. Bir milletvekilliği filan söz konusu değil. Kendisinden böyle bir talebim olmadı asla. Milletvekili olmayı da düşünmüyorum. Kazanması durumunda kendi bilgi birikimimizi de paylaşmak için kendisiyle buluştuk görüştük." şeklinde konuştu.
Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları