loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Priştina Kültür Merkezi'nde ilk oyun

Ahmet Priştina Kültür Merkezi'nde ilk oyun
Tarih: 10.06.2013 - 17:18
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı görkemli bir törenle kapılarını açan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, ilk gösterisinde Ankara Ekin Tiyatrosu’nu ağırladı...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı görkemli bir törenle kapılarını açan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, ilk gösterisinde Ankara Ekin Tiyatrosu’nu ağırladı. Uğur Mumcu’nun yazıp, Semih Çelenk’in tiyatroya uyarladığı “Söz Meclisten İçeri” isimli oyun verdiği mesajlarla da izleyicilerden bol bol alkış aldı.

Şemikler Mahallesi’nde hizmete açılan merkezin ilk etkinliğinde salonu dolduran vatandaşlar semtlerine gelen hizmetten mutlu olduklarını belirterek, “Karşıyaka’da farklı semtlerde gerçekleşen etkinliklere yeterince gidemiyorduk. Mahallemizde artık profesyonel sahne var. Her etkinlikte salonu dolduracağız. Kültür Merkezi’ne Ahmet Piriştina adı verilmesi de bizler için ayrı bir önem taşıyor. Belediye Başkanımız Cevat Durak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz“ dedi.

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli araştırmacı gazetecilerden biri olan Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 20. Yılı nedeniyle yazılarından yola çıkılarak hazırlanan oyunda günümüze ışık tutan mesajlar yer alıyor. Demokrasi şehidi Uğur Mumcu’nun bomba ile patlatılan aracının görüntülerinden hazırlanan dekor ile gerçekleştirilen oyunda, o gün yaşananları anlatılıyor.

25 yıl önce kurulan Ankara Ekin Tiyatrosu açıldığı günden bu güne seyircinin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Ahmet Priştina Kültür Merkezi sahnesinde ilk kez sahneye çıkmış olmaları nedeniyle gurur duyduklarını belirten sanatçılar, “Ülkemizde kültürel gelişmişliğin artması için bu tür tesisler çok önemli. Gerçekten sahne muhteşem olmuş. Sanata bu denli önem veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a sanatçılar adına kutluyoruz“ diye duygularını dile getirdi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları