loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Yıldız Cinayetinin 11. Duruşması

Ahmet Yıldız Cinayetinin 11. Duruşması
Tarih: 19.09.2012 - 12:53
Kategori: Sağlık, Yaşam

Eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız’ın Eylül 2009’da başlayan davasında 11. Duruşma, 17 Eylül 20012’de, Pazartesi günü görülecek...

Erkek arkadaşıyla birlikte yaşadığı için 4 yıl önce töre cinayetine kurban giden Ahmet Yıldız’ın katil şüphelisi babası Yahya Yıldız, hakkında ‘Kırmızı Bülten’ çıkartılmasına rağmen hâlâ yakalanamadı.

Hayat hikayesi “Zenne” filmine konu olan Ahmet Yıldız’ın arkadaşları protesto gösterisi yaptı. Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği son sınıfta okuyan Ahmet (26), bundan 4 yıl önce babası Yahya Yıldız’a telefonda “eşcinsel” olduğunu söyledi. Bu andan sonra Şanlıurfa’da yaşayan ailesinden tehdit alan Ahmet, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak, 15 Temmuz 2008’de, Türk asıllı Alman vatandaşı sevgilisi İbrahim Can ile Üsküdar’da yaşadığı evden çıktığında kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

Son Zaho’da ‘görüldü’

Baba Yahya Yıldız hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Teknik takipte Irak’ın Zaho şehrinde olduğu belirlenen baba Yıldız, 4 yıla rağmen yakalanamadığı için davada ilerleme kaydedilemedi. Önceki gün Üsküdar 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 11’inci duruşmada mahkeme, sanık hakkında çıkarılan kırmızı bültenle arama kararının işleme konulup konulmadığının araştırılmasına karar verdi. Ayrıca, Kaos Gay Lezbiyen Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği’nin davaya müdahil olma talebi kabul edilmedi.

Ahmet Yıldız’ın İbrahim Can ile yaşadığı aşk, birçok ödül alan ‘Zenne’ filmine de konu oldu. İstanbul LGBTT (lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel ve travesti) Oluşumu, Kadın Kapısı, Emekçi Hareket Partisi ve bazı sivil toplum örgütleri Üsküdar Adliyesi’nin önünde protesto gösterisi yaptı.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları