loading
close
SON DAKİKALAR

Aile cenazeyi geri istiyor

Aile cenazeyi geri istiyor
Tarih: 28.01.2013 - 12:16
Kategori: Sağlık, Yaşam

ASALA'nın Esenboğa baskınında yakalanan ve 30 yıl önce Ankara'da asılan Levon Ekmekçiyan'ın ailesi, çocuklarının cenazesini geri istiyor...

12 Eylül ’den sonra asılan ASALA militanı Levon Ekmekçiyan’ın ailesi, idamının 30. yıldönümü olan bugün İçişleri Bakanlığı’na bir dilekçe vererek oğullarının Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki yerinin tespitini istiyor. Bakanlıktan yanıt gelir gelmez aile, cenazenin kendilerine iadesi ve gelenekleri doğrultusunda Fransa ’ya gömülmesi için harekete geçecek.
 
Ekmekçiyan’ın Fransa’da yaşayan ağabeyi Hampartsum Ekmekçiyan, avukatları Eren Keskin aracılığıyla sunduğu dilekçede, bugüne kadar çeşitli kaygılarla kardeşinin cenazesini kendi istedikleri yerde ve kendi usullerine göre defnetme başvurusunda bulunmadıklarını fakat artık cenazelerini nakletmek istediklerini söyledi. Bunun için de gömülü olduğu yerin tam bilgisinin verilmesini istedi. 

‘Mezarını bilmiyoruz’

Ailenin bugüne kadar oğullarının mezarının yerini dahi bilmediklerini ve ziyaret etmediklerini vurgulayan Avukat Keskin, “Aile cenazesini almak istiyor. Geçmişteki koşullar ve endişeleri nedeniyle gidememişler. ASALA’ya bakış düşünülünce ailenin endişeleri çok anlaşılır” dedi.

Keskin, Ekmekçiyan’ın saldırıdan 1 ay sonra avukatsız çıktığı mahkemede tek celsede idama mahkûm edildiğini kaydederek “Olayı araştırdığımda aslında yargılamanın son derece antidemokratik biçimde yapıldığını gördüm. 12 Eylül’deki diğer davalar gibi. Bu, İstiklal Mahkemesi’ni aratmayacak bir yargılama şeklidir” diye konuştu.

Tek celsede yargılandı

ASALA militanı Ekmekçiyan, Zohrap Sarkisyan’la beraber 7 Ağustos 1982’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na silahlı baskın düzenledi; baskında, aralarında Sarkisyan’ın da olduğu 8 kişi öldü, 70’i aşkın kişi yaralandı. Yaralı halde yakalanan Ekmekçiyan, iddiaya göre, asılmayacağı vaadiyle itirafçı oldu. Ekmekçiyan, 7 Eylül 1982’de avukatı olmaksızın çıktığı tek celselik mahkemede idama mahkûm edildi ve 28 Ocak 1983’te Ankara Merkez Cezaevi’nde asıldı. Ekmekçiyan, Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedildi.


Radikal/İsmail Saymaz


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları