loading
close
SON DAKİKALAR

AK Parti'den süpriz adım

AK Parti'den süpriz adım
Tarih: 09.04.2013 - 18:50
Kategori: Siyaset

AK Parti “Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu” kurulmasına ilişkin araştırma önergesini, CHP ve BDP’nin önergeleriyle birleştirdi, Meclis’te tansiyon yükseldi...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “CHP’li vekiller önergedeki imzalarını geri çekiyorlar. Fakat Meclis tarihinde bir ilk belki de AKP milletvekilleri gidiyor CHP önergesine imza atıyor. Bu ahlak dışı bir olay. Ahlaka aykırı. Bu görüşme yapılamaz” diyerek tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. AK Parti’nin grup önerisi üzerinde yapılan konuşmalarda tansiyon yükseldi. AK Parti grup önerisinde, Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu kurulmasına ilişkin araştırma önergesiyle CHP ve BDP’nin önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi yer aldı. Ancak CHP ve MHP’li vekiller buna sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bizim daha önce verdiğimiz bir araştırma önergesiyle AKP’nin verdiği önerge birbiriyle alakasızdır. Biz bu yapılan pazarlığa bu sürece destek vermiyoruz. Bizim onayımız alınmadan nasıl olur da bu ikisi birleştirilir. AKP’nin verdiği önerge anayasaya aykırıdır. Biz bu önergeyi verdiğimizde henüz mektuplar yoktu. Henüz AKP kuyuya düşmemişti. Bu süreci desteklemek için Meclis’i payanda yapmak istiyor. Ayrıca bu oyuna gelmemek için CHP’li vekiller önergedeki imzalarını geri çekiyorlar. Fakat Meclis tarihinde bir ilk belki de AKP milletvekilleri gidiyor CHP önergesine imza atıyor. Bu ahlak dışı bir olay. Ahlaka aykırı. Bu görüşme yapılamaz” diyerek karşı çıktı.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, “Bugüne kadar görülmemiş bir hile ile karşı karşıyayız" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine oturama ara verildi.

CHP İMZASINI ÇEKSE BİLE DÜŞMEYECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP’nin araştırma önergesine 20 milletvekiliyle imza koyduklarını belirterek, ”CHP, önergeden imzasını çekse bile düşmeyecek” dedi.

Meclis Kulisi’nde gazetecilerle sohbet eden Aydın, çözüm süreciyle ilgili araştırma önergelerinin CHP ve BDP önergeleriyle birleştirilerek görüşülmesini istediklerini söyledi.

”AK Parti, CHP ve BDP’nin önergelerinin birleştirilerek görüşülmesinde CHP önergeden imzasını çekerse ne olur?” sorusunu Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının Mart ayında verdiği önergeye kendilerinin de 20 milletvekiliyle imza koyduklarını belirterek, ”CHP imzasını çekse bile önerge düşmeyecek” dedi.

Aydın, kurulacak komisyonunun adının ne olacağını Meclis Başkanlığı’nın takdir edeceğini ifade etti.

Kurulacak Komisyonun 17 milletvekilinden oluşacağını, AK Parti’ye 10, CHP’ye 4, MHP’ye 2, BDP’ye bir milletvekili düşeceğini anlatan Aydın, salt çoğunluğu sağlamanın Komisyon’un çalışmalarını yürütebilmesi için yeterli olacağını kaydetti.

Çözüm süreciyle ilgili olarak Meclis’in ve siyasi parti gruplarının desteğini almak istediklerini belirten Aydın, ”Bu konudaki tavrımız, sorunun çözümü konusunda ne kadar samimi olduğumuzu gösteriyor. O nedenle CHP’nin önergesine imza bile koymakta bir beis görmüyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları