loading
close
SON DAKİKALAR

Akar, Erdoğan'a artan terörü sordu

Akar, Erdoğan'a artan terörü sordu
Tarih: 02.10.2012 - 10:27
Kategori: Siyaset

CHP Milletvekili Haydar Akar, Başbakan Erdoğan'a artan terör olaylarını sordu...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakan’ı kendi sözleriyle vurdu. Akar, Başbakan’ın Haliç Kongre Merkezinde yapmış olduğu konuşmaya gönderme yaparak terör olaylarında’Bir Nebze’’ artış olmuştur sözlerine karşılık ‘’Haziran ayından bugüne kadar 134 şehit verdik ve hergün yeni terör olayları yaşıyoruz sizin bir nebze dediğiniz artış bu mudur?’’ dedi. Oslo görüşmelerine de değinen Akar, hükümetin gündeminde terörsit başı ile de görüşmelerinin olup olmadığı konusuna açıklık getirmelerini istedi.

Akar, terör örgütü tarafından kaçırılan ve bir yıldan daha uzun süredir haklarında hiçbir haber alınamayan Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve Polis memuru Nadir Özgen’i de unutturmayarak, onların kaderlerine mi terkediğini neden hala bu konuda bir sonuç alınamadığını sordu.

İşte Akar'ın soruları:

"22 Eylül 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapmış olduğunuz konuşmada Terörün dönemsel yükselmeler gösterebildiğini “Son dönemde iç ve dış mihrakların da etkisiyle terör olaylarında ‘’Bir Nebze’’artış olduğunu, bunlar karşısında bugüne kadar hiç geri adım atmadık, bugün de geri adım atmıyoruz ve atmayacağız. Biz asla yılmadık, yılgınlık göstermedik, bugün de asla karamsarlığa kapılmıyoruz. Biz, terörle mücadelenin sadece güvenlik güçlerimizle olacağı iddiasında değiliz. O, yollardan biridir. Bunun için sosyo-ekonomik mücadelemiz var, bunun içinde psikolojik çalışmalarımız diplomatik çalışmalarımız var.’’ diyerek sözlerinizle terör konusunda iktidarınızın kararlı olduğunu ifade etmiştiniz.

Bu bağlamda;

1. Haziran ayı başından 24 Eylül 2012 tarihine kadar 37 terör saldırısında 134 güvenlik görevlimizin şehit olması açıklamalarınızla bir çelişki yaratmıyor mu? Sizin ‘’Bir Nebze’’ olarak nitelendirdiğiniz artış yaklaşık üç ayda 134 vatan evladımızın şehit olması mıdır?

2. Konuşmanızda belirtmiş olduğunuz sosyo-ekonomik, psikolojik ve diplomatik çalışmalarınız nelerdir? Oslo’da, terör örgütü temsilcileri ile yapmış olduğunuz görüşmeler diplomatik çalışmalar arasında mıdır? Bu şekildeki çalışmalarınıza İmralı’da bulunan terörist başınıda muhattap kabul ederek devam edecek misiniz?

3. Terör örgütü tarafından kaçırılan kaç vatandaşımız bulunmaktadır? Kaçırılan vatandaşlarımızın kurtarılması için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?

4. Bir yılı aşkın süredir terör örgütünün elinde bulunan Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni KOÇ, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve Polis memuru Nadir Özgen kaderlerine mi terkedilmiştir? Bu vatandaşlarımızın bir an önce ailelerine kavuşmaları için iktidarınızca ne tür girişimlerde bulunulmaktadır?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları